MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Πέταξε για τα Ιμαλάια ο Ευρυτάνας Θωμάς Νταβαρίνος

Πέταξε για τα Ιμαλάια ο Ευρυτάνας Θωμάς Νταβαρίνος

Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, Θωμάς Νταβαρίνος έβαλε στόχο το 9ο ψηλότερο βουνό του κόσμου την Νάνγκα Παρμπάτ στα 8.125 μέτρα…

Ο Ευρυτάνας ορειβάτης - αλπινιστής θυμίζουμε ότι είχε κατακτήσει πέρυσι τα 8.167 μέτρα του Νταουλαγκίρι.

Ο Θωμάς Νταβαρίνος πέταξε την Πέμπτη 6 Ιουνίου από το «Ελ. Βενιζέλος» με τις ευχές όλων των φίλων του αλλά και όλων των Ελλήνων, να γυρίσει νικητής από το «Γυμνό Βουνό», όπως μεταφράζεται ή το «Βουνό - Φονιάς», όπως ήταν πιο γνωστό παλιότερα.

Στατιστικά είναι μέσα στα δύο πιο επικίνδυνα βουνά πάνω από τα 8.000 μέτρα (14 στο σύνολο).

Για την προσπάθεια του συντοπίτη του, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης ανάρτησε τα εξής:

«Ο Αγραφιώτης ορειβάτης- αλπινιστής Θωμάς Νταβαρίνος, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων,ξεκίνησε σήμερα απο το "Ελ. Βενιζέλος"στην Αθήνα για το όρος Νάνγκα Μπαρμπάτ στα Ιμαλάια.

Είναι το 9ο ψηλότερο βουνό της γης με ύψος 8.126 μ..

Το όνομά του σημαίνει "γυμνό βουνό" και στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν γνωστό ως το "βουνό φονιάς" επειδή ήταν μία από τις πιο φονικές κορυφές ψηλότερες των 8 km.

Η ανάβαση στον Νάνγκα Παρμπάτ σίγουρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή που απαιτεί άριστη σωματική κατάσταση πνευματική διαύγεια και ψυχική ηρεμία. Προσόντα που χαρακτηρίζουν τον Θωμά με πολλές εμπειρίες αφού το βουνό είναι το σπίτι του αλλά είναι και ένας ορειβάτης που έχει αποδείξει την αξία του και σε άλλες πολύ δύσκολες αποστολές τις όποιες διεκπεραίωσε με τεράστια επιτυχία.

Στη δύσκολη αυτή προσπάθειά σου Θωμά, η σκέψη μας θα είναι μαζί σου παρακαλώντας το Θεό να ,σου δίνει δύναμη και κουράγιο και να γυρίσεις άλλη μία φορά νικητής με τη σημαία του Ορειβατικού Συλλόγου των Αγράφων να ατενίζει ψηλά και της Ελλάδας ψηλότερα.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη φίλε μου!!»