MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Περιοδεία σε Καρπενήσι και Ευρυτανία ο Γιάννης Σαρακιώτης

Περιοδεία σε Καρπενήσι και Ευρυτανία ο Γιάννης Σαρακιώτης

Ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου…

Περιοδεία στην πόλη του Καρπενησίου και στην Π.Ε. Ευρυτανίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Συντονιστής Τομεαρχών της Κ.Ο. και Συντονιστής της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, Γιάννης Σαρακιώτης.

Συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Ν.Ε., Κώστα Καραθάνο, τον πρώην Περιφερειακό Σύμβουλο Ευρυτανίας Μωυσή Μπερμπερή και στελέχη του κόμματος στην περιοχή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επισκέφθηκε το Δήμο Καρπενησίου, τα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Π.Ε. Ευρυτανίας, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής και το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, Χρ. Κακαβά, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας, Α. Τασιό, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη έργων υποδομής τα οποία πραγματοποιούνται στην περιοχή, καθώς και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται. Επιπλέον συζητήθηκαν τα προβλήματα που συντελούν στην εγκατάλειψη και την υπανάπτυξη της Ευρυτανίας με χαρακτηριστικότερο αυτό της εφαρμογής του νέου φορολογικού πλαισίου που θέσπισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο όπως καταγγέλθηκε από σειρά φορέων της περιοχής σε πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οδηγεί στην εξάλειψη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Επιπροσθέτως, κατά την επίσκεψή του στις δομές υγείας και κοινωνικής φροντίδας της περιοχής κοινός τόπος ήταν η αναγκαιότητα για ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό. Ειδικότερα, στη συζήτηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, Δρ. Δημήτριο Καρατσίκη και εκπροσώπους του υγειονομικού προσωπικού τέθηκε το ζήτημα της σοβαρής υποστελέχωσης. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι, το υφιστάμενο προσωπικό δεν επαρκεί ούτε καν για την κάλυψη των εφημεριών σε νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα μερικές μέρες το μήνα, ακόμη και για απλές υγειονομικές ανάγκες να διακομίζονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Καρπενήσι και την Ευρυτανία, ο Συντονιστής της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου σημείωσε:

«Οδεύουμε στην Κυριακή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ημέρα που με τη συμμετοχή μας, την ψήφο μας και τις αποφάσεις μας, θα καθορίσουμε το αύριο όχι μόνο της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη των επόμενων ετών, αλλά αυτό των τοπικών κοινωνιών και των περιφερειών μας. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη χώρα μας εισέρευσαν σημαντικά ποσά ευρωπαϊκών πόρων, όπως αυτά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αυτά δεν αξιοποιούνται για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και για την άμβλυνση των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων που καταγράφονται και στη Στερεά Ελλάδα, και την εγκαταλελειμμένη από τη Νέα Δημοκρατία, Ευρυτανία.

Οι ευρωπαϊκές πολιτικές οφείλουν να θέσουν στο επίκεντρο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των τοπικών κοινωνιών. Για να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται να επιλεγεί το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό που διαθέτει το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, έχει αναγάγει σε “εθνικό στοίχημα” την περιφερειακή ανάπτυξη, κι αυτό είναι η επόμενη αποστολή την οποία οφείλουμε να επιτελέσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο που θα διαμορφωθεί από το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου