MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Φθιώτιδα - Rapid tests: "Ιστορικό χαμηλό" στον αριθμό των εξεταζόμενων

Φθιώτιδα - Rapid tests:

Παραμένει χαμηλά και η θετικότητα…

Μετά από 3,5 χρόνια ελέγχου με τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού του κορωνοϊού (rapid test), στη Φθιώτιδα, ο αριθμός των δειγμάτων έπιασε ιστορικό χαμηλό την πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού του 2024.

Από 3 έως 7 Ιουνίου 2024, στη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκαν 16 δράσεις και έδωσαν δείγμα 133 πολίτες με τέσσερα (4) θετικά εκ των οποίων τα δύο (2) αντιστοιχούσαν στο ίδιο άτομο (θετικότητα 3 στα 132 ή 2,27%).

Μέχρι και τον Απρίλιο οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν άνω των 300 τεστ εβδομαδιαίως. Ακόμη όμως και τη Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα μετά το Πάσχα που γινόντουσαν λιγότερες δράσεις δεν είχαμε πέσει ποτέ κάτω από 239 τεστ.

Πλέον ο κορωνοϊός δεν αποτελεί την απειλή που αποτελούσε κάποτε για την ανθρωπότητα κι ας συνεχίζουμε να χάνουμε συνανθρώπους μας από τον συγκεκριμένο ιό, για αυτό και το ενδιαφέρον ή η ανησυχία αν θέλετε των συμπολιτών μας, είναι περιορισμένη.

Παρακάτω παρουσιάζουμε έναν πίνακα με τον αριθμό των τεστ και των δράσεων ανά μήνα μέσα στο 2024 και τα κρούσματα (όπου θα συμπεριλαμβάνονται και τα διπλογραμμένα καθώς δεν μας δίνει επιπλέον στοιχεία ο ΕΟΔΥ), καθώς και τα συγκριτικά στοιχεία ανά έτος (αναφορά στο 2024 μέχρι Μάιο).

* Το 2020 οι δωρεάν δειγματοληψίες είχαν ξεκινήσει στις 19 Νοεμβρίου