MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Χρήσιμες συμβουλές από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας για τον καύσωνα

Χρήσιμες συμβουλές από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας για τον καύσωνα

«Απαιτείται αυξημένη προσοχή»…

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν στην περιοχή μας μέχρι και την Πέμπτη. Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΙΣΦ Χρήστος - Δημήτριος Γεωργίου και ο Γ. Γραμματέας Ανδρέας Παπατριανταφύλλου.

«Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας για τις επόμενες δύο τουλάχιστον ημέρες, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να παρατηρηθούν στην Φθιώτιδα.

Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και σε αυξημένη θερμοκρασία και περιορίζουμε κατά το δυνατό τις μετακινήσεις μας. Προτιμούμε για τις απαραίτητες εξωτερικές εργασίες ή υποχρεώσεις τις πρωινές ώρες και παραμένουμε σε χώρους δροσερούς και κλιματιζόμενους.

Κατά τις μετακινήσεις μας εφόσον αυτές είναι επιβεβλημένες χρησιμοποιούμε καπέλο, γυαλιά ηλίου και ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα.

Έχουμε μαζί μας πάντα μπουκάλι με δροσερό νερό.

Αποφεύγουμε επίσης την άσκηση και κάθε μορφή σωματικής καταπόνησης σε εξωτερικό χώρο τις επόμενες ημέρες και ιδιαίτερα τις ώρες αυξημένης ηλιακής ακτινοβολίας.

Καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα υγρών (νερό, τσάι, χυμούς ), αποφεύγουμε τα βαριά και λιπαρά γεύματα και τα αλκοολούχα ποτά.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται να δείξουν οι συμπολίτες μας που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά και καρδιολογικά νοσήματα. σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, ογκολογική νόσο. παχυσαρκία, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες του γενικού πληθυσμού ( έγκυες γυναίκες. ηλικιωμένοι. παιδιά).

Επίσης όσοι λαμβάνουν ειδική φαρμακευτική αγωγή με αντιυπερτασικά, διουρητικά. αντιδιαβητικά, ηρεμιστικά ή φάρμακα νευρολογικής νόσου. Η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό στις ανωτέρω περιπτώσεις θα ήταν χρήσιμη.

Εμφάνιση συμπτωμάτων όπως πονοκέφαλος. ναυτία, ζάλη, έμετοι, υπνηλία, διαταραχές προσοχής ή αποπροσανατολισμός. αίσθημα λιποθυμίας ή αδυναμίας ενδεχομένως να οφείλεται στις αυξημένες θερμοκρασίες και στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια και συμβουλή».