MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας: Στηρίξτε την τοπική αγορά και την πόλη σας

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας: Στηρίξτε την τοπική αγορά και την πόλη σας

Όχι στη στήριξη αθέμιτων και έκνομων πρακτικών που μπορεί περιστασιακά να ευνοούν την τσέπη μας…

Πικρές αλήθειες, καταθέτει στο LamiaReport ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Ηλίας Κεφαλάς, με αφορμή και το περιστατικό προσωρινού «σφραγίσματος» πολυκαταστήματος, που πιάστηκε να μη χτυπάει αποδείξεις.

Ο κ. Κεφαλάς απαιτεί σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και όλων των υπηρεσιών του κράτους ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους στρέφουν την πλάτη στην τοπική αγορά, ότι η στήριξη αθέμιτων και έκνομων πρακτικών που μπορεί περιστασιακά να ευνοούν την τσέπη μας, καταλήγουν να βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον τόπο μας και κατά συνέπεια εμάς τους ίδιους.

Δείτε τι λέει ο Πρόεδρος του ΕΣΛ:

«Που οδηγείτε η αγορά της πόλης μας ;

Με αφορμή το σημερινή είδηση πως το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε ύστερα από διαπίστωση σωρείας φορολογικών παραβάσεων ( μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ψευδή δήλωση βλάβης POS κτλ.) στο κλείσιμο επιχείρησης , συμφερόντων εκτός πόλης οδηγούμαστε αναπόφευκτα σε μία σειρά διαπιστώσεων.

Οι τοπικές επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση η αγορά της πόλης μας διαχρονικά έχει αναγκαστεί να ανταγωνίζεται αλυσίδες πολυεθνικών και εθνικών συμφερόντων με ομολογουμένως αρκετή επιτυχία όχι όμως αναίμακτα. Ιδιαίτερα με τον ερχομό της οικονομικής κρίσης , της υγειονομικής αλλά και της ενεργειακής κρίσης, το ξέσπασμα πολέμων στη γειτονιά μας, η διατήρηση της αγοράς μας στα σημερινά μας επίπεδα συντελεί ένα μικρό θαύμα. Ουσιαστικά αποκλεισμένοι από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μόνιμη ύφεση στην αγορά, οριζόντια αύξηση φορολογικών επιβαρύνσεων, απότομη αύξηση του λειτουργικού κόστους , αλλά και την απουσία τοπικής συνείδησης από ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού της πόλης, το μόνο που ζητάμε είναι οι συνθήκες ανταγωνισμού να είναι θεμιτές και νόμιμες ! Τρανό παράδειγμα η συστηματική κλοπή – φοροδιαφυγή που διαπιστώθηκε στην πόλη μας από το παραπάνω κατάστημα που βεβαίως βεβαίως έχει κάνει ήδη τεράστια ζημιά στην ήδη ασθμαίνουσα αγορά της πόλης. Δεν απαιτούμε την στήριξη με το ζόρι των τοπικών καταστημάτων, όποιος έχει στοιχειώδη λογική και κρίση, και το πράττει, και αποδεδειγμένα βγαίνει κερδισμένος . Απαιτούμε σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, όλων των υπηρεσιών του κράτους, ισονομία και ίση αντιμετώπιση.

Όταν η καταναλωτική δύναμη της πόλης συντηρεί 17 super market, 6 καταστήματα κινεζικών συμφερόντων και 7-8 πολυεθνικές και εθνικές αλυσίδες εκ των οποίων αρκετές λειτουργούν ΑΘΕΜΙΤΑ,ΠΑΡΑΝΟΜΑ, είτε λόγω περισσότερων τετραγωνικών, είτε λόγω μη έκδοσης παραστατικών ή τήρησης εργασιακών και γενικών νόμων δεν μπορούμε να αναρωτιόμαστε ΄΄ τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε ; ΄΄

Είναι ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ! Υπουργοί, βουλευτές της πόλης. Δήμος, Περιφέρεια ! Παραγωγικοί φορείς, Επιμελητήρια ! Ισχυρή τοπική αγορά σημαίνει αναβάθμιση της περιοχής ! Μη στηρίζεται έκνομες και αθέμιτες πρακτικές ! Η πόλη και κατά συνέπεια η αγορά της έχει πάρει στραβό δρόμο χρόνια τώρα ! Οι νέοι μας φεύγουν, επιχειρήσεις κλείνουν ! Για κάθε φως επιχείρησης που σβήνει, τόσο περισσότερο είναι το σκοτάδι για την πόλη ! Χρησιμοποιείστε την αγοραστική σας δύναμη προς όφελος του τόπου ! Υπάρχουν αξίες στην αγορά μας ! Είναι κοινό το κέρδος ! Ασφαλώς δεν γίνεται σύγκριση με μία αγορά μιας πόλης 3 και 4 φορές μεγαλύτερης της Λαμίας αλλά η πεποίθησή μου και η πραγματικότητα λέει πως πραγματικά δεν είναι πολλά από αυτά που έχουμε να ζηλέψουμε από αλλού !

Στηρίζω την τοπική αγορά, στηρίζω την πόλη μου λοιπόν. Όχι στη στήριξη αθέμιτων και έκνομων πρακτικών που μπορεί περιστασιακά να ευνοούν την τσέπη μας, αλλά μακροπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα βλάπτουν τον τόπο μας και κατά συνέπεια εμάς του ίδιους