MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

«Έφυγε» ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Άρης Τσούμας

«Έφυγε» ο πρώην Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Άρης Τσούμας

Είχε υπηρετήσει με συνέπεια την εκπαιδευτική κοινότητα για 40 χρόνια…

Σε ηλικία 85 ετών, «έφυγε» ο άλλοτε Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Αριστείδης (Άρης) Τσούμας.

Ένας χαρισματικός δάσκαλος και άνθρωπος, που είχε ασχοληθεί και με τον αθλητισμό έχοντας διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα του χωριού του, την Κορομηλιά Δομοκού μαζί τότε με τον γειτονικό Άγιο Στέφανο.

Καλοσυνάτος και πάντα χαμογελαστός, έμεινε μακριά από τα παλαιά πρότυπα του αυστηρού δασκάλου και με τον δικό του τρόπο υπηρέτησε με αφοσίωση την εκπαίδευση και τους μαθητές του για 40 χρόνια.

Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας και στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Δίδαξε σε σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας και ως Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Π.Ε. Φθιώτιδας στον Δομοκό. Ήρθε στη Λαμία ως Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και στη συνέχεια διατέλεσε Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας μέχρι τη σύνταξή του.

Με την αγαπημένη του σύζυγο Ελένη Νιάνιου απέκτησαν 3 παιδιά, τη Γωγώ, την Κατερίνα και τον Βαγγέλη, και 3 εγγόνια.

Ο Διευθυντής Μάκης Γκούμας και το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας τον αποχαιρετούν:

«Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας αποχαιρετά σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, τον Αριστείδη Τσούμα, έναν πολυσχιδή δάσκαλο που υποστήριξε με συνέπεια για 40 χρόνια κάθε θέση που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Πολύπειρος εκπαιδευτικός, υπηρέτησε ως δάσκαλος σε σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας. Πλούσιο και το διοικητικό του έργο σε θέσεις ευθύνης ως Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δομοκό, ως Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας μέχρι τη συνταξιοδότηση του. Σε όλη του την πορεία εστίασε στο εκπαιδευτικό έργο με αφοσίωση, μεθοδικότητα, δυναμισμό και αποτελεσματικότητα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Η κηδεία του Αριστείδη Τσούμα θα γίνει το Σάββατο (15/06/2024) στις 11:00' το πρωί στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στην Κορομηλιά Δομοκού.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει ειδικό κουτί - κουμπαράς στην είσοδο της εκκλησίας.

Καλό Παράδεισο!