MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

Ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

Ζήτησαν συνάντηση με Κεραμέως…

Συνάντηση με τη νέα Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως και τη Γραμματέα του Υπουργείου κ. Στρατινάκη, επιδιώκουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μία ημέρα πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων (18/6).

Οι εργαζόμενοι σε επιστολή τους επισημαίνουν ότι το άρθρο 21 του ν.4664/2020 προβλέπει τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη και για την διασφάλιση αυτού του σκοπού, την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής και της παραμονής τους στο εργοστάσιο περιγράφουν πως απέτρεψαν μεγάλο βιομηχανικό ατύχημα, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα να παραδοθεί η ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία και με ασφάλεια στο νέο ιδιοκτήτη.

Όσον αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή, που αποφασίζει αύριο το Δικαστήριο επισημαίνουν ότι «μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια από την ειδική διαχείριση και τα υπουργεία για ουσιαστικό διάλογο, στη βάση διασφάλισης της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ, την προοπτική επαναλειτουργίας της, τις θέσεις εργασίας και την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος. Απεναντίας, ο συνεργάτης της Ειδικής Διαχείρισης από την εταιρεία ILTA, κ. Λιγνός και η προσπάθεια που έκανε την Τρίτη 04/06/2024, να φέρει εταιρεία απομάκρυνσης καυσίμων, χωρίς σχέδιο και χωρίς συζήτηση συνολικών μέτρων. Αλλά και το υπουργείο εργασίας στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ άνοιξε πλατφόρμα «για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ».

Όλα τα παραπάνω τους έχουν δημιουργήσει την καχυποψία ότι το Υπουργείο που θα έπρεπε να διαφυλάσσει την εργασία τους «είναι σαν να προδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου, καθιστώντας έτσι το ρόλο της δικαιοσύνης τυπικό».

Πάντως για αύριο αναχωρούν πούλμαν για την Ευελπίδων.

Οικισμός Λάρυμνας: 7:00 πμ.

Παραλία Λάρυμνας: 7:05 πμ.

Μαλεσίνα: 7:10 πμ.

Μαρτίνο: 7:15 πμ.

Άη Γιάννης: 7:00 πμ.

Κόκκινο: 7:05 πμ.

Ακραίφνιο: 7:20 πμ.

Κάστρο: 7:25 πμ.

Αταλάντη: 7:00 πμ.