MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Γερά πρόστιμα σε Εύβοια και Βοιωτία για πυρκαγιές

Γερά πρόστιμα σε Εύβοια και Βοιωτία για πυρκαγιές

Πορτοκαλί συναγερμός το επόμενο 24ωρο στην Ανατολική Στερεά…

Πρόστιμα που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ επιβλήθηκαν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου σε δύο άνδρες για εναπόθεση εύφλεκτων ουσιών και υλικών σε οικοπεδικό χώρο πλησίον δασικής έκτασης, αντίστοιχα σε Εύβοια και Βοιωτία.

Αρχικά, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 7.875€, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Οινοφύτων, σε ημεδαπό, στην Τ.Κ. Καλοχωρίου, του Δήμου Χαλκιδέων, στην Εύβοια.

Επίσης επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.609€, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας, σε άλλον ημεδαπό, για τον ίδιο λόγο στην Δ.Κ. Σχηματαρίου, του Δήμου Τανάγρας, στην Βοιωτία.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.