MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Είχε «πιεί» και απειλούσε κόσμο

Είχε «πιεί» και απειλούσε κόσμο

Επιστρατεύτηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον συλλάβουν…

Ηταν προ – παραμονές Χριστουγέννων, όταν μία ολόκληρη γειτονιά σηκωνόταν στο πόδι αξημέρωτα από φωνές και φασαρία, που προερχόταν από διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή Ξηροκάμπου. Ο 54χρονος ένοικος, σε κατάσταση αμόκ, είχε δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο όπλο και με αυτό απειλούσε φωνάζοντας, χωρίς κανείς να μπορέσει να τον κάνει καλά.

Γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία για τη φασαρία και τις φωνές που ακούγονταν από την κλειστή πόρτα του διαμερίσματος. Περίοικοι ανέφεραν ότι στο ίδιο διαμέρισμα λίγη ώρα νωρίτερα γίνονταν δοσοληψίες με ναρκωτικά, ενώ επίσης υποστήριξαν ότι πρέπει να έπεσε και… ξύλο.

Όταν ο 54χρονος έμεινε μόνος του, δημιούργησε ένα αυτοσχέδιο όπλο, παίρνοντας ένα κοντάρι και στηρίζοντας πάνω ένα μαχαίρι και άρχισε να φωνάζει και να απειλεί.

Αστυνομικοί που επιχείρησαν αρχικά να μπουν στο διαμέρισμα, τα βρήκαν σκούρα, καθώς ο 54χρονος ήταν σε κατάσταση αμόκ και κανείς δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει. Ο ίδιος φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον αστυνομικών που κάλεσαν ενισχύσεις.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της ΟΠΚΕ που κατάφερε να αφοπλίσει και να συλλάβει τον 54χρονο που είναι… παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών. Εχει απασχολήσει πολλές φορές αστυνομικές και δικαστικές αρχές, καθώς στο ποινικό του μητρώο καταγράφονται υποθέσεις που έχουν σχέση με ναρκωτικά και οπλοχρησία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Τον 54χρονο βάρυναν οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και βίας κατά υπαλλήλων. Δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 300 ευρώ. Διατάχθηκε μάλιστα η έκτιση της ποινής και για τα τέσσερα χρόνια, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ