MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά τρέχει η Πυροσβεστική σε όλη τη Στερεά

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά τρέχει η Πυροσβεστική σε όλη τη Στερεά

Πρόλαβαν τα χειρότερα στο Γουλέμι Φθιώτιδας οι πυροσβέστες. Τραυματίστηκε άνδρας στο Φιδονήσι…

Δύσκολες καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη την κεντρική Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική λόγω του Red Code βρέθηκε σε υψηλή ετοιμότητα και αντιμετώπισε σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια, δεκάδες μικροεστίες, ενώ δεν έλειψαν και οι επικίνδυνες πυρκαγιές που ευτυχώς τις πρόλαβαν στο πρώτο τους στάδιο.

Στη Φθιώτιδα, πυρκαγιά ξέσπασε στο Γουλέμι, ανάμεσα σε Λιβανάτες και Μεγαπλάτανο Αταλάντης. Επενέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που περιπολούσαν στην περιοχή και πρόλαβαν να την πιάσουν πριν επεκταθεί σε δασική έκταση. Νωρίτερα είχε ξεσπάσει κι άλλη πυρκαγιά κοντά στο ίδιο μέρος!

Λίγο πριν τις 3:00’ το μεσημέρι πυρκαγιά ξέσπασε πλησίον της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο 84ο χλμ στο ύψος της Θήβας. Και εκεί η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα την οριοθέτησή της.

Επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε όμως το μεσημέρι και στο Φιδονήσι του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, από μηχάνημα έργου. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν και τραυματία.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Π.Σ. στις 45 ανέρχονται οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει μέσα σε μόλις λίγες ώρες σε όλη τη χώρα την Παρασκευή (21.06.24), τη στιγμή που οι άνεμοι πνέουν ισχυροί.

Όπως ενημέρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης, μέχρι τις 4 το απόγευμα είχαν σταλεί 11 μηνύματα από το 112 για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει ανά τη χώρα, όπως σε Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου, Αρκαδία, Μεγαλόπολη, Κορινθία, Αχαϊα, Θήβα και Κεφαλονιά.

Τα πύρινα «μέτωπα» σε Μαύρο Λιθάρι και Δροσοπηγή Κορινθίας τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αρκαδία και Αργολίδα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Ακόμα, πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά στον Άγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς. Η φωτιά στον Άγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς είναι σε καλαμιές και ήδη έχουν φτάσει τα πυροσβεστικά και υδροφόρες των ΟΤΑ και προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες.