MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

Σκουπίδια και ΕΠΑ στη 10η συνεδρίαση της ΠΕΔ στα Λουτρά Αιδηψού

Σκουπίδια και ΕΠΑ στη 10η συνεδρίαση της ΠΕΔ στα Λουτρά Αιδηψού

Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού…

Ο κορεσμός του ΧΥΤΑ Ιστιαίας και σχετικά θέματα που αφορούν τη διαχείριση των στερών απορριμμάτων, απασχόλησε ένα μεγάλο μέρος της 10ης συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στα Λουτρά Αιδηψού.

Το πρώτο θέμα ανέλυσε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς, ενώ παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο κ. Σπανός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες εκδίδεται η πρόσκληση για την ΟΧΕ της Βόρειας Εύβοιας που θα έχει ύψος 12 εκ. €, ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης δεσμεύτηκε για την παρέμβαση της Π.Ε.Δ. στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων για τα ζητήματα που τέθηκαν.

Ο κ. Σουλιώτης, σχετικά με την πορεία του Προγράμματος Στερεά Ελλάδα 2021-2027, τόνισε ότι πλέον δεν πρέπει να μιλάμε για εντάξεις, αλλά για απορρόφηση, γιατί η απορρόφηση συνδέεται άμεσα με την εκτέλεση των έργων. Ζήτησε από τον Περιφερειάρχη τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΠΑ (πρώην ΠΔΕ) των μελετών που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο Πρόγραμμα (2014-2020) και δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν, αλλά και την χρηματοδότηση νέων μελετών μέσω της Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος, για να προκύψει μία νέα δεξαμενή ώριμων έργων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Σουλιώτης αναφέρθηκε επίσης στην περιορισμένη χρηματοδοτική ικανότητα του ΕΠΑ (πρώην ΠΔΕ) της Περιφέρειας που δημιουργεί καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων και σε ορισμένες περιπτώσεις διάλυση εργολαβιών, ζητώντας να δοθεί έμφαση στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για να ολοκληρώνονται και να αποδίδονται στην κοινωνία.

Κλείνοντας, ο κ. Σουλιώτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού, κ. Κοντζιά για την άψογη φιλοξενία καθώς και όλους τους συμμετέχοντας για την πολύτιμη συνεισφορά τους σε μία ακόμη παραγωγική συνεδρίαση.