MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας: Θα συνεχιστούν οι πιέσεις για παράταση του Κτηματολογίου

Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας: Θα συνεχιστούν οι πιέσεις για παράταση του Κτηματολογίου

Αρνητική η στάση του φορέα υλοποίησής του…

Με μοναδικό θέμα το αίτημα παράτασης της προθεσμίας παραλαβής δηλώσεων από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, εκτάκτως το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.

Είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φθιώτιδας της ΝΔ, Γιώργος Κοτρωνιάς και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης, καθώς και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, Γιώργος Τσαμαδιάς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Λ. αναφέρθηκε αναλυτικά στη δυσμενή κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι πολίτες μετά το οριστικό κλείσιμο του συστήματος υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων για τη Φθιώτιδα από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, δεδομένου ότι θα ασκηθούν χιλιάδες αγωγές (για ιδιοκτησίες που έχουν καταχωρηθεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη), με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, αλλά και την επιβάρυνση των δικαστηρίων.

Για αυτό και ζήτησε από τους παριστάμενους Βουλευτές και τον ως άνω Εκπρόσωπο του Υπουργού ΥΜΕ, την άμεση παρέμβαση τους για την παράταση της παραπάνω προθεσμίας μέχρι την 30-11-2024, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κοτρωνιάς που ήδη είχε στείλει επιστολή στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και η από 11/7/24 απάντησή του φορέα ήταν αρνητική.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος ενημέρωσε για την ερώτηση που απηύθυνε προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα "Αναγκαιότητα χορήγησης παράτασης για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων που αφορούν τη Φθιώτιδα από το Ελληνικό Κτηματολόγιο."

Μετά τα παραπάνω το Δ.Σ. του Δ.Σ.Λ αποφάσισε να συνεχίσει την κλιμάκωση των πιέσεων μεταφέροντας το παραπάνω θέμα προς συζήτηση και με τους τοπικούς φορείς.