MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια από την τραγωδία του Καρέα

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια από την τραγωδία του Καρέα

Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν ξεχνάει τους ηρωικούς πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη δασική πυρκαγιά…

26 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (22/7/2024) από τη φονική πυρκαγιά στον Καρέα που άφησε πίσω της τέσσερις (4) νεκρούς, τρεις άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους Δημήτρη Μαλούκο, Θεμιστοκλή Μαυραειδή και Αλέξανδρο Διαβολή και έναν εθελοντή δασοπυροσβέστη από την Καισαριανή, τον 20χρονο Δημήτρη Καραμολέγκο.

Σαν σήμερα το 1998 έπεσαν στο καθήκον, κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, τέσσερις νέοι άνθρωποι.

Ο πρώτος είχε γεννηθεί στην Άμφισσα και ο δεύτερος στο Γαρδίκι Φθιώτιδας, ενώ ο τρίτος άτυχος πυροσβέστης ήταν από την Αττική.

Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν ξεχνά τη θυσία των συναδέλφων του και καταγράφει:

• Αρχιπυροσβέστης Μαυραειδής Θεμιστοκλής, γεννηθείς το 1957 στην Άμφισσα. Είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1981, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Υπηρεσίες Άμφισσας, Οινοφύτων και Αθηνών.

• Αρχιπυροσβέστης Μαλούκος Δημήτριος, γεννηθείς το 1951 στο Γαρδίκι Φθιώτιδος. Είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1975, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε στις Υπηρεσίες Λαυρίου, Θηβών και Αθηνών.

• Πυροσβέστης Διαβολής Αλέξανδρος, γεννηθείς το 1972 στο Αιγάλεω Αττικής. Είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1996, ήταν άγαμος και υπηρετούσε στην Δ.Π.Υ. Αθηνών.

• Εθελοντής Πυροσβέστης Καραμολέγκος Δημήτριος 20 ετών. Ανήκε στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής από το 1995.

Δεν ξεχνάμε.