MENU
weather-icon 27 oC
Αναζήτηση:

«Με την τεκμαρτή φορολόγηση της Ν.Δ. καφενείο χωριού πληρώνει φόρο 3.000€ με καθημερινές εισπράξεις 15-20€»

«Με την τεκμαρτή φορολόγηση της Ν.Δ. καφενείο χωριού πληρώνει φόρο 3.000€ με καθημερινές εισπράξεις 15-20€»

Καρφιά Σαρακιώτης για τις Κυβερνητικές επιλογές, σε ενημερωτική εκπομπή του Open…

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τη Μίνα Καραμήτρου και το Γιάννη Φώσκολο, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για σειρά ζητημάτων της πολιτικής επικαιρότητας.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η φορολόγηση μέσω τεκμαρτού εισοδήματος, η οποία έχει έρθει από τη Ν.Δ., έχει προκαλέσει, όχι μόνο πονοκέφαλο στους λογιστές τους οποίους εμπαίζει η Κυβέρνηση, αλλά έχει επιφέρει ασφυξία και απογοήτευση σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες», ενώ πρόσθεσε: «Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία μας απασχολεί το νομοσχέδιο, που έφερε η Κυβέρνηση, για την ψυχική υγεία και τα στελέχη της Ν.Δ. θεωρούν ότι πρόκειται να περάσει “στα ψιλά”. Δεν πρόκειται να περάσει “στα ψιλά”, καθώς καταργούνται το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και το “18 και ΑΝΩ” και δημιουργούν έναν οργανισμό ιδιωτικού δικαίου εξισώνοντας τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας με ιδιωτικές κλινικές και ΜΚΟ και όλα αυτά γίνονται με το σημερινό νομοσχέδιο».

Παράλληλα, ο Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι: «Θα καταθέσουμε, σήμερα το μεσημέρι με πρωτοβουλία του αρμόδιου Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, πρόταση για τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα τον Ε.Λ.Γ.Α.. Το πρώτο θέμα στη Θεσσαλία και σε άλλες αγροτικές περιοχές, όπως η Φθιώτιδα, αφορά τις αποζημιώσεις των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύει μείζονα ζητήματα, που απασχολούν τους πολίτες. Όπως μείζον είναι και το θέμα του πόθεν έσχες, το οποίο η Κυβέρνηση φέρνει με αυριανό νομοσχέδιο, ορίζοντας ότι ο χρόνος διατήρησης των περιουσιακών στοιχείων θα μειωθεί στα 5 από τα 15 χρόνια. Ποιο πρόβλημα έχει η Κυβέρνηση με τη 15ετία

Ακολούθως, ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε: «Ο Παύλος Πολάκης ήταν από τους καλύτερους Υπουργούς Υγείας, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να διαχειριστεί άδεια ταμεία, κατά την περίοδο 2015-19, προσφέροντας ουσιαστικό έργο στο Ε.Σ.Υ.. Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το 2015, παρέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με 75 γιατρούς και το 2019, το παρέδωσε με 115. Σήμερα, βρισκόμαστε και πάλι κάτω από 80. Με Ταμείο Ανάκαμψης, με χώρα εκτός μνημονίων και με 37 δισ. ευρώ στα ταμεία, οι “άριστοι” της Ν.Δ. κατάφεραν να καταντήσουν το Ε.Σ.Υ. σε αυτή την κατάσταση. Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα άξιο στέλεχος, προσέφερε πολλά στο χώρο της Υγείας, αλλά “χύνει την καρδάρα με το γάλα” με τη συμπεριφορά του. Πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν ο τρόπος, που λέει όσα λέει – και το 99% είναι ορθά – να εκθέτει όλο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία».

Επιπροσθέτως, σχετικά με το θέμα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών βάσει τεκμαρτού εισοδήματος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πληρώσει εκλογικά το θέμα του τεκμαρτού. Τώρα θα το πληρώσει, καθώς οι περισσότεροι δε γνώριζαν τι θα πληρώσουν. Καφενείο σε μικρό χωριό καλείται να πληρώσει φόρο ύψους 3.000 ευρώ, ενώ έχει τζίρο 15-20 ευρώ την ημέρα! Στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν πολλές τέτοιες επιχειρήσεις και με το νομοσχέδιο της Ν.Δ. οδηγούνται στο κλείσιμο. Όταν συζητήθηκε το εν λόγω νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή, είχαν έρθει από την Α.Α.Δ.Ε. και μας είχαν εξηγήσει ότι, αν υποβληθεί ένας ελάχιστος αριθμός ενστάσεων και αιτήσεων για έλεγχο, δεν μπορεί βάσει του ανθρώπινου δυναμικού να πραγματοποιηθούν αυτοί οι έλεγχοι. Ο κόσμος βρίσκεται στα κάγκελα και είναι προκλητικό τα στελέχη της Ν.Δ. να λένε ότι “ανακουφίζονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι”. Δηλαδή ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος ανακουφίζεται επειδή η Ν.Δ. “παίρνει το κεφάλι” ενός συμπολίτη του

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εστιάζει στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Σήμερα, συζητείται ένα νομοσχέδιο, στο οποίο έχουν αντιταχθεί όλοι οι φορείς και τα σωματεία για τη ψυχική υγεία και την απεξάρτηση. Ολόκληρη η κοινωνία είναι απέναντι στο νομοσχέδιο της Ν.Δ.. Αύριο, έχουμε ένα νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες, το οποίο δεν έρχεται για να ρίξει περισσότερο φως και να δώσει τη δυνατότητα στους ελεγκτές να διαθέτουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα στοιχεία των ελεγχόμενων, αλλά η 15ετής προθεσμία μετατρέπεται σε 5ετή! Αύριο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δε βλέπαμε ποτέ κινητοποιήσεις αγροτών το καλοκαίρι, θα λάβει χώρα στη Θεσσαλία μια μεγάλη κινητοποίηση αγροτών, η οποία δε γίνεται προφανώς επειδή “πάνε όλα καλά από τη μεριά της Κυβέρνησης”, αλλά επειδή το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί, οι τιμές των προϊόντων έχουν εκμηδενιστεί για τους αγρότες και η απάντηση της Ν.Δ. σε όλα αυτά είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, για πρώτη φορά στην Ε.Ε., να ελέγχεται για παράνομες πληρωμές επιδοτήσεων τα έτη 2021, 2022 και 2023. Δεν έχει ξαναγίνει για κανένα οργανισμό πληρωμών σε κανένα κράτος-μέλος της Ε.Ε.. Για πρώτη φορά έγινε τώρα επί Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολίτες μας έχουν εκλέξει για να ασκούμε σκληρή και δίκαιη αντιπολίτευση και να καταθέτουμε προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων τους. Τα ζητήματα εσωστρέφειας δε βοηθούν κανέναν. Πραγματοποιείται πολλή δουλειά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και αυτή οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε και να προβάλλουμε».