MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Πλησίασε τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία στη Φθιώτιδα

Πλησίασε τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία στη Φθιώτιδα

Υποχωρεί το επόμενο τριήμερο ο υδράργυρος και «απειλεί» την κεντρική Ελλάδα με νέο καύσωνα το Σαββατοκύριακο…

Μετά από ένα 5ημερο σχετικής δροσιάς, ο καύσωνας επισκέπτεται και πάλι σταδιακά την κεντρική Ελλάδα, με το θερμόμετρο στη Στυλίδα να δείχνει το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουλίου τους 38.9ο Κελσίου.

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς και το Δίον και ήταν 40.3 βαθμοί. Επίσης στο Ηλιόλουστο Κιλκίς έδειξε 40.

Αρκετά ψηλά ο υδράργυρος και στη Λαμία με 35.5 βαθμούς στις 12:30’ το μεσημέρι. Ανάλογη ζέστη είχαμε να νιώσουμε από τις 23 Ιουλίου, όταν ξεκίνησε να χαλάει ο καιρός. Πάντως παρά το γεγονός ότι τις 27 από τις 29 ημέρες του μήνα, είχαμε πάνω από 32 βαθμούς στη Φθιωτική πρωτεύουσα, ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 38 βαθμούς.

Έτσι, παραμένει ως πιο ζεστή φετινή μέρα για τη Λαμία, η 13η Ιουνίου με 40.8 βαθμούς και γενικά το καυτό τριήμερο 11-13 Ιουνίου.

Πάντως μετεωρολόγοι και μετεωγράμματα συμφωνούν και «βλέπουν» μικρή κάθοδο της θερμοκρασίας μέχρι και την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο, όμως 3-4 Αυγούστου όλα συγκλίνουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για τη διάρκεια του νέου κύματος καύσωνα.