MENU
weather-icon 27 oC
Αναζήτηση:

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο απειλώντας περιουσίες η πυρκαγιά στη Ν. Εύβοια

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο απειλώντας περιουσίες η πυρκαγιά στη Ν. Εύβοια

Τραυματίστηκε πυροσβέστης. Πρόβλεψη ότι θα ηρεμήσουν οι άνεμοι και η άνοδος της υγρασίας θα είναι σύμμαχοι των δυνάμεων πυρόσβεσης…

Συνεχίζει να καίει με την ίδια ένταση η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) στην Εύβοια και συγκεκριμένα μεταξύ Πετριών και Κριεζά του δήμου Κύμης - Αλιβερίου..

Το κύριο μέτωπο στο βουνό των Κριεζών απειλεί το Εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών, ενώ μετά το καταστραμμένο πυροσβεστικό όχημα οι πληροφορίες θέλουν και ένα τραυματία πυροσβέστη να έχει μεταφερθεί με εγκαύματα στο ΚΥ Αλιβερίου.

Αισιόδοξο σενάριο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα εξασθενούν οι μέτριοι προς ισχυροί άνεμοι που καθοδηγούσαν μέχρι τώρα τις φλόγες, ενώ λόγω της ώρας ανεβαίνει και η σχετική υγρασία, έτσι υπάρχει ελπίδα οι κλιματολογικές συνθήκες να βοηθήσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης.

Στη μεγάλη πυρκαγιά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Νωρίτερα είχαν ηχήσει τα μηνύματα του 112 με το τελευταίο (17:14’) να ενημερώνει όσους βρίσκονται στα Κριεζά να κατευθυνθούν προς Βέλος. Επίσης από Πετριές προς Αγίους Απόστολους και από Κόσκινα προς Ζαράκες.

Εξακολουθεί να υφίσταται προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων - Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών - Αγίων Αποστόλων.