MENU
weather-icon 27 oC
Αναζήτηση:

Έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Νότια Εύβοια

Έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Νότια Εύβοια

Φτάνουν τους 200 οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα μέτωπα και στα 26 τα εναέρια μέσα…

Έκτακτη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, είχαμε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (29/7) για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του 24ωρου και ειδικά για τη μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Εύβοια που εκδηλώθηκε στις 15:17’ το μεσημέρι.

Ειδικότερα ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε γρήγορα η πυρκαγιά και χρειάστηκε να εκδοθούν 4 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κόσκινα και Πετριές.

Στο σημείο επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Αυτή τη στιγμή το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Το τελευταίο μήνυμα του 112:

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δόθηκε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των οικισμών, προστατεύθηκε ο υδροβιότοπος της Λίμνης του Δύστου και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, αν και νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε πυροσβεστικό όχημα, ενώ κι ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο ΚΥ Αλιβερίου με εγκαύματα. «Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια», κατέληξε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Δείτε κι ένα βίντεο από την περιοχή:

Να σημειώσουμε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων - Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών - Αγίων Αποστόλων.