MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

Μνημόνιο συνεργασία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και HERON LAB

Μνημόνιο συνεργασία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και HERON LAB

Μνημόνιο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας υπέγραψαν το ερευνητικό εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Φθιώτιδας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Πρύτανης Χαράλαμπος Μπιλλίνης και ο Διευθυντής του HERON LAB Γεώργιος Βελντές, ενώ για την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η Διευθύντρια Ελένη Μπενιάτα καθώς και ο Διευθυντής της ΔΔΕ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Βασικοί στόχοι αυτής της συνεργασίας είναι ο από κοινού σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθήτριες/μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η διοργάνωση συμποσίων, διαλέξεων, ημερίδων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων, καθώς και η υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης σε εθνικά, ευρωπαϊκά και αναπτυξιακά προγράμματα.

Για αυτή τη νέα εκπαιδευτική συνεργασία, ο Δ/ντής του HERON LABΓιώργος Βελντές δήλωσε σχετικά:

«Το HERON LAB ως θεσμοθετημένο ερευνητικό εργαστήριο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παράλληλα με τον ερευνητικό προσανατολισμό του προωθεί τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης. Οι πολύπλευρες δράσεις αυτής της νέας συνεργασίας θα παρέχουν ιδιαίτερα στήριξη στα Πειραματικά Σχολεία της Λαμίας που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τον φετινό Σεπτέμβριο, δηλαδή στο 4ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λαμίας και στο 4ο Πειραματικό Λύκειο Λαμίας. Επιπλέον, θα συνδυαστούν με τις δράσεις του θερινού μας σχολείου «ΔΙ.ΑΣ», έναν θεσμό πια στην περιοχή της Φθιώτιδας, τον οποίο έχουν αγκαλιάσει οι μαθήτριες και οι μαθητές μας. Όλα αυτά μαζί υλοποιούν το γενικότερο σχέδιό μας για την ουσιαστική ενίσχυση των μαθητριών/μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας, με την ανάπτυξη συνεκτικών δράσεων με σαφείς και καλά ορισμένους εκπαιδευτικούς και μορφωτικούς στόχους. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε τη μόνιμη αρωγή και υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και ελπίζουμε ότι και άλλοι φορείς, όπως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα συνεισφέρουν στο άμεσο μέλλον σε αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα τόνισε:

«Συνεργαζόμαστε και συντονίζουμε τη δράση μας με το ερευνητικό εργαστήριο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, HERON LAB, σε τομείς που καλύπτουν επιστημονικές, ερευνητικές, διδακτικές και και γενικότερα μορφωτικές ανάγκες στο πεδίο των θετικών επιστημών. Στόχος η επαφή και μύηση των μαθητών και μαθητριών μας, μέσα από καινοτόμες δράσεις και προγράμματα, με την επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα και τεχνογνωσία, που παράγεται στον ακαδημαϊκό χώρο. Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με το ερευνητικό εργαστήριο HERON LAB και τα πρόσωπα που το υποστηρίζουν υπήρξε εξαιρετική και ιδιαίτερα γόνιμη ως προς τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας θα είναι πάντοτε αρωγός, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο την επιτυχία της πρωτοποριακής αυτής συνεργασίας».

Τέλος, ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κωνσταντίνος Σπαλιώρας ανέφερε για τη νεα συνεργασία:

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας εδώ και δύο χρόνια περίπου βρίσκεται σε συνεργασία με το εργαστήριο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας HERON LAB στα πεδία της επιστημονικής έρευνας, της διδακτικής πρακτικής και παιδαγωγικής εφαρμογής που αφορούν τις θετικές επιστήμες. Πιστεύουμε ακράδαντα και θεωρούμε υποχρέωση μας την επιστημονική συνδιαλλαγή ανάμεσα στην Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προς όφελος των μαθητριών και των μαθητών μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Εργαστηρίου HERON LAB καθηγητή κο Γεώργιο Βελντέ ο οποίος με την επιστημοσύνη του και τη βούλησή του δημιούργησε προϋποθέσεις καινοτόμων δράσεων κοινωνοί των οποίων γίνονται οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των σχολείων της Φθιώτιδας. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας θα συνεχίσει να υποστηρίζει, συνδράμει και συμβάλλει στην επίτευξη εκπαιδευτικών και επιστημονικών συνεργασιών για τη μορφωτική αναβάθμιση του τόπου μας