MENU
weather-icon 28 oC
Αναζήτηση:

Σε μερική ύφεση η επικίνδυνη πυρκαγιά στη Νότια Εύβοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μερική ύφεση η επικίνδυνη πυρκαγιά στη Νότια Εύβοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια κι αποτελεσματική η κινητοποίηση. Φόβοι για αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων…

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα στην νότια Εύβοια, η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (29/7) κοντά στην περιοχή Πετριές του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα, κατά την οποία πάνω από 200 πυροσβέστες με 20 χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες, κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές τα μέτωπα που έχουν διασπαστεί σε πολλά σημεία στο τρίγωνο Πετριές, Κριεζά και Αλώνια, το πρωί (07:58’) ήχησε και πάλι το 112 για τους κατοίκους του χωριού Κριεζά προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Ήδη από αργά το απόγευμα στην περιοχή έχει φτάσει και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ στα πύρινα μέτωπα έχει βρθεί και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Δείτε βίντεο από τη νύχτα δίπλα στα ενεργά μέτωπα:

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν απανωτές ρίψεις από τα εναέρια μέσα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη προς τους οικισμούς με τη βοήθεια και των χωματουργικών μηχανημάτων. Γενικά υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία για την πλήρη οριοθέτηση της, πλην όμως τα ισχυρά μελτέμια που είναι φυσικό γνώρισμα της περιοχής, δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού, καθώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Δείτε βίντεο από τις πρώτες πρωινές ρίψεις:

Η εικόνα σαφώς είναι πολύ καλύτερη όπως παρουσίασε νωρίτερα και η ΕΡΤ.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής δόθηκε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των οικισμών, προστατεύθηκε ο υδροβιότοπος της Λίμνης του Δύστου και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, αν και νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κάηκε πυροσβεστικό όχημα, ενώ κι ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο ΚΥ Αλιβερίου με εγκαύματα.

Επιπλέον προκλήθηκαν καταστροφές σε ανεμογεννήτριες που είναι εγκαταστημένες στην περιοχή.

Σημειώνουμε ότι συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Πετριών –Αγίων Αποστόλων, ενώ η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων—Καρύστου διεξάγεται κανονικά.