MENU
weather-icon 28 oC
Αναζήτηση:

Ψήφισμα από τους κατοίκους του Κόμματος Λαμίας - Καταγγέλλουν αδιαφορία

Ψήφισμα από τους κατοίκους του Κόμματος Λαμίας - Καταγγέλλουν αδιαφορία

Εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία σε κάθε κακοκαιρία…

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο στο Κόμμα έγινε λαϊκή συνέλευση με την συμμετοχή πλημμυροπαθών της περιοχής και εκπροσώπων από κινήματα και φορείς της Λαμίας.

Στη συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα.

Εμείς οι πλημμυροπαθείς της κοιλάδας του Σπερχειού, οι πολίτες και οι φορείς της Λαμίας που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και διεκδικούμε ασφάλεια για τις ζωές και τις περιουσίες μας, καλή ποιότητα ζωής στον τόπο μας, προστασία του περιβάλλοντος και δικαιοσύνη :

Καταδικάζουμε την αδιαφορία των κυβερνώντων απέναντι στην τεράστια αγωνία μας!

Καταδικάζουμε τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού από τις αιτίες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση: να καρδιοχτυπούμε με κάθε σταγόνα της βροχής!

Καταδικάζουμε τον εμπαιγμό από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών που προεκλογικά τάζει λύσεις και μετά τις εκλογές μας αγνοεί και ειδικά την ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών που έχει ως μόνο μέλημα να μετακυλήσει τις ευθύνες που της αναλογούν !

Καταδικάζουμε την παραλαβή προς χρήση ενός έργου που έχει καταγγελθεί ως υπαίτιο πρόκλησης πλημμύρας και επισφαλές για τους χρήστες και τις κείμενες περιοχές και εκκρεμούν εις βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις!

Καταδικάζουμε τις πρακτικές των κατασκευαστών που, ενώ είναι οι συνυπαίτιοι της καταστροφής που έχει γίνει σε όλη την κοιλάδα, αρνούνται να διορθώσουν, αν και μπορούν, την υδραυλική λειτουργία της κοιλάδας του Σπερχειού την οποία οι κατασκευές τους δραματικά διατάραξαν!

Ζητάμε άμεσες απαντήσεις στις προτάσεις που συντάξαμε μετά από πολύχρονες τεκμηριωμένες μελέτες και με την βοήθεια έγκριτων επιστημόνων, και καταθέσαμε πριν δυόμιση μήνες ( μετά από αίτημα του Υπουργείου) και οι οποίες είναι οι μόνες που με την υλοποίησή τους θα επαναφέρουν σε σημαντικό βαθμό την πρότερη της κατασκευής των έργων κατάσταση.

Ζητάμε να σταματήσει η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης από ανθρώπους που έχουν πολιτικά κίνητρα και δεν έχουν καμία γνώση για την ουσία του προβλήματος.

Ζητάμε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας να προχωρήσει το ποινικό μέρος της υπόθεσης με γρηγορότερους ρυθμούς ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους της καταστροφής, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Ζητάμε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συμβάλει στην αποδοχή και την υλοποίηση των προτάσεών μας από το Υπουργείο και τους κατασκευαστές.

Ζητάμε από τον Δήμο Λαμιέων να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πήρε με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου 2024.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας, ως την πλήρη δικαίωση. Πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα ακόμη έγκλημα!

Τώρα πια κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνώριζε αν ξαναγίνει παρόμοια ή και μεγαλύτερη καταστροφή!