MENU
weather-icon 28 oC
Αναζήτηση:

Ο Χρίστος Μαρκαντώνης Περιφερειακός Επόπτης της Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Ο Χρίστος Μαρκαντώνης Περιφερειακός Επόπτης της Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Ανέλαβε επίσημα καθήκοντα παρουσία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ελένης Μπενιάτα…

Με Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ορίσθηκε Περιφερειακός Επόπτης της Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο Χρίστος Μαρκαντώνης.

Παρουσία της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελένης Μπενιάτα, ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μαρκαντώνης διετέλεσε Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς και είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ 70 1ης Ενότητας Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, ενώ τον περασμένο Μάρτιο εξελέγη και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.).

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση και της Μεθοδολογίας Έρευνας. Κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στην Πρακτική και Αξιολόγηση της Διδασκαλίας.

Διαθέτει εμπειρία διδασκαλίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων για εκπαιδευτικούς. Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων, συμμετέχει με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή συνεδρίων, επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων και στην ομάδα κριτών εργασιών επιστημονικών συνεδρίων και περιοδικών.

Λίγα λόγια για το ρόλο του Επόπτη Ποιότητας

Ο Περιφερειακός Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης μεριμνά για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ασκεί παιδαγωγική εποπτεία για τον βέλτιστο συντονισμό σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του έργου των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.).

Οργανώνει και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.), Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), επιστημονικούς φορείς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ενημερώνεται και παρακολουθεί τις εκπαιδευτικές δράσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης, μεριμνά για την εφαρμογή αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής αποτυχίας, διαρροής μαθητών και σχολικού εκφοβισμού.

Αναλαμβάνει τη διευθέτηση θεμάτων επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα αυξημένα καθήκοντά του!

Δείτε ΕΔΩ τις αποφάσεις τοποθέτησης των 13 Εποπτών Ποιότητας.