MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

«Η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι στην Εύβοια…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η πιο δύσκολη πυρκαγιά είναι στην Εύβοια…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυροί άνεμοι κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής…

Για ένα ακόμη 24ωρο η Εύβοια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας της νέα καταστροφικής πυρκαγιάς που καίει από το μεσημέρι στην περιοχή του Πισσώνα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Π.Σ. Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, η δυσκολότερη πυρκαγιά, λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους και των ισχυρών ανέμων εξελίσσεται στην Εύβοια. Οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 7 bf, ενώ τα πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας δημιουργούν διαρκώς κηλιδώσεις και νέες εστίες νοτιότερα της πυρκαγιάς.

«Γι’ αυτό εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση, το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αφράτι και το τρίτο εκδόθηκε για την απομάκρυνση τους μικρούς οικισμούς Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο Αρμά με κατεύθυνση προς Χαλκίδα», ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή μάχη με τις φλόγες δίνουν 145 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος και 43 οχήματα και μεγάλος αριθμός Εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα και 2 ελικόπτερα ακόμη για το συντονισμό τους.

Στη μάχη της πυρόσβεσης είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ Περιφέρεια και Δήμοι συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

«Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, με τη συνδρομή της Δασικής Υπηρεσίας και τη βοήθεια μηχανημάτων έργου κυρίως βόρεια του οικισμού Αφράτι, εκεί όπου το μέτωπο έχει και τη μεγαλύτερη δυναμική», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΠΣ.

Δείτε και το βίντεο της ΕΡΤ:

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 8.