MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούλιο 2024

Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούλιο 2024

Πλούσιος σε δράσεις ο μήνας Ιούλιος 2024 για τις Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία, με πρώτο σταθμό την Εύβοια.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για ένα διήμερο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στα Ψαχνά Ευβοίας, έπειτα από πρόσκληση των τοπικών Κοινωνικών Υπηρεσιών. Σκοπός της δράσης στα Ψαχνά Ευβοίας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκίδα ατομικά ραντεβού με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης καθώς και με μέλη των οικογενειών τους.

Το ίδιο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του προσωπικού της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων και συγκεκριμένα με τις κ.κ. Στεργιαννή Ματζιούρα, Ψυχολόγο, Αθανασία Μίχα, Κοινωνική Λειτουργό και Μαίρη Κουτρή, Διοικητική Υπάλληλο. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης, με τον κ. Αθανάσιο Τετριμίδα, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Καμένων Βούρλων. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις κ.κ. Αλεξάνδρα Παρλαπάνη και Μαρία Καρανάσιου, Νοσηλευτικό Προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών, όπου έγινε ενημέρωση για τις δράσεις των δύο Μονάδων και διερευνήθηκαν οι πιθανότητες συνεργασίας.

Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού αλλά και στο πλαίσιο της συνέχισης των επαφών με τους συνεργαζόμενους Φορείς, υλοποιήθηκαν δύο δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα στις περιοχές Μώλος και Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καμένων Βούρλων και με το Κέντρο Κοινότητας Καμένων Βούρλων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ανάδειξης της σημασίας του αθλητισμού για τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, συμμετείχε σε αθλητική εκδήλωση (Τουρνουά Μπάσκετ), στο λιμάνι Ραχών Φθιώτιδας, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του ΚΕΘΕΑ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου Ραχιωτών “Αλόπη”.

Τον ίδιο μήνα, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρευρέθηκε στο 2ο θερινό Festival της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, στις κατασκηνώσεις του Καινούριου, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού και διανομή έντυπου υλικού.

Τέλος, οι δυο Μονάδες πραγματοποίησαν δράσεις προσέγγισης χρηστών στο πεδίο (street-work) στη Λαμία και στη Χαλκίδα, με σκοπό την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την κινητοποίηση του εν λόγω πληθυσμού.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Κοινωνικής συνοχής μέσα από την αναβάθμιση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχιας και αποκλεισμού», για τη συνέχιση της δράσης: Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων στην Κοινότητα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».