MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Η ΙΝΤΕΡΚΑΤ ανάμεσα στις εταιρείες που διεκδικούν το λιμάνι του Λαυρίου

Η ΙΝΤΕΡΚΑΤ ανάμεσα στις εταιρείες που διεκδικούν το λιμάνι του Λαυρίου

Έξι σχήματα στην επόμενη φάση για το λιμάνι του Λαυρίου, ανάμεσά τους και η ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. - Τα επενδυτικά σχήματα αφού υπογράψουν τις σχετικές Συμβάσεις Εμπιστευτικότητας θα λάβουν τα τεύχη της Β’ Φάσης του διαγωνισμού.

Έξι επενδυτικά σχήματα πέρασαν στην Β’ φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Τα επενδυτικά σχήματα που προεπιλέχθηκαν είναι:

  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε.
  • Κοινοπραξία ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ JET PLAN SHIPPING Co LTD- ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
  • Κοινοπραξία GPH CRUISE PORT FINANCE LTD- PROMARINE S.A.
  • Κοινοπραξία OLYMPIC MARINE S.A.- MSC CRUISES S.A.
  • ISRAEL SHIPYARDS INDUSTRIES LTD.

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν τις σχετικές Συμβάσεις Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β’ Φάσης του διαγωνισμού και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με το περιουσιακό στοιχείο.

Η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου A.E.» (ΟΛΛ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του Λιμένα Λαυρίου, μέσω Σύμβασης Παραχώρησης που έχει συνάψει με το Δημόσιο με διάρκεια 60 ετών από την έναρξη ισχύος της (ισχύει έως το 2062).

Το λιμάνι του Λαυρίου είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Αττική, ενώ λόγω της εγγύτητάς του με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, προσφέρεται ιδιαίτερα για τουριστική ανάπτυξη με την δυνατότητα του ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής αλλά και της πραγματοποίησης κρουαζιέρων.