MENU
weather-icon 22 oC
Αναζήτηση:

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τις Ομάδες Παραγωγών

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τις Ομάδες Παραγωγών

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γεώργιος Κοτρωνιάς, πιστεύοντας στη δυναμική της αγροτικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα, εστιάζει στο μέλλον της αγροτικής παραγωγής, της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί η σύσταση Ομάδων Παραγωγών.

Οι καλά οργανωμένες Ομάδες Παραγωγών στοχεύουν σε ποιοτικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να τυποποιηθούν και να κατευθυνθούν στην εγχώρια αγορά αλλά και στις αγορές του εξωτερικού.

Ο βουλευτής επιθυμεί να ενημερώσει τους παραγωγούς του Νομού μας ότι αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» η πρόσκληση για την παρέμβαση Π3-77-1.1, σχετικά με την «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» στον τομέα της Γεωργίας του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της Ελλάδας 2023-2027.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων στήριξης ηλεκτρονικά, στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), έχει ορισθεί η 9η Αυγούστου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. και ως καταληκτική ημερομηνία η 31η Οκτωβρίου 2024 και ώρα 17:00 μ.μ..

Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 31.179.560,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.».

Πεποίθηση του βουλευτή αποτελεί ότι, μέσω της σύστασης των Ομάδων Παραγωγών, μπορούν να αντιμετωπίζονται από κοινού οι προκλήσεις της αγοράς, τοπικής και διεθνούς.