MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Νέα επιστολή της ΕΝΙΑΛ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας

Νέα επιστολή της ΕΝΙΑΛ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας

Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό που καταγγέλθηκε στο LamiaReport…

«Διευκρινίσεις, επίσημες πληροφορίες», αλλά και διατύπωση «αποριών και σκέψεων», περιλαμβάνει νέα επιστολή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας προς το LamiaReport, μετά και την τελευταία καταγγελία σχετικά με γιατρό που αρνήθηκε να εξετάσει ένα κοριτσάκι 6 ετών.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το κείμενο που λάβαμε από την ΕΝΙΑΛ, επισημαίνοντας πως πρόθεση δική μας είναι,ι η εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνοντας χρόνιες και μη, παθογένειες και αναδεικνύοντας προβλήματα με στόχο την επίλυσή τους. Συγχρόνως «πιέζουμε» προς κάθε πλευρά για ενέργειες και έργα που αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Π.Ε. Φθιώτιδας και γενικότερα στην Περιφέρεια Στερεάς.

Η επιστολή της ΕΝΙΑΛ:

Διευκρινίσεις σχετικά με το προηγούμενο δελτίο τύπου

1. Είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε οποιαδήποτε άρνηση ιατρού να εκτιμήσει επείγον ή τακτικό περιστατικό, να μην επιτελέσει δηλαδή το έργο του. 2. Σεβόμαστε την αγωνία του κάθε πατέρα, του κάθε ασθενή

3. Καμία καταγγελία δεν αποτελεί από μόνη της στοιχείο ενοχής, χωρίς να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες.

4. Η αναφορά μας στο LamiaReport ήταν μόνο γιατί υπήρξε η πηγή της καταγγελίας 5. Η απογοήτευση μας από τον τύπο γενικότερα και την στάση του στα προβλήματα του νοσοκομείου είναι δικαίωμά μας.

Επίσημες Πληροφορίες

1. Η συγκεκριμένη συνάδελφος τον μήνα Ιούλιο, τον μήνα δηλαδή που την 28 αυτού έλαβε χώρα το αναφερόμενο περιστατικό; Για να σας διευκολύνουμε 14 ενεργείς και 9 ετοιμότητες (που σχετίζονται με συνδρομή αν υπάρξει ανάγκη και με τις διακομιδές παιδιατρικών περιστατικών και νεογνών).

2. Εξετάσθηκε από παθολόγο και έλαβε φαρμακευτική αγωγή και αναρρωτική άδεια την 28-7-2024

Μερικές απορίες

1. Ποια ήταν η αντιμετώπιση του γεγονότος από τη διοίκηση και την ΥΠΕ μετά από την καταγγελία που αναρτήθηκε;

2. Συμφωνείτε κι εσείς με τις επίσημες τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας στη βουλή περί κανονικής λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής με ένα και τώρα με δύο γιατρούς;

3. Συμφωνείτε με τις ενέργειες της κυβέρνησης περί διάσωσης και ενίσχυσης του ΕΣΥ, βλέπετε πουθενά πλάνο και προγραμματισμό;

4. Συμφωνείτε με την ύπαρξη του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας και πρόνοιας γενικότερα ή δεν πρέπει να υφίστανται;

Λίγες σκέψεις

Από τη φύση της εργασίας μας, του λειτουργήματός μας είμαστε υπεύθυνοι προς τον ασθενή για κάθε πράξη μας και πάντα κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Πληρώνουμε κάθε αμέλεια ηθικά και όχι μόνο. Και έτσι πρέπει. Ζητάμε μόνο, όχι σαν δικαιολογία αλλά ως πραγματικότητα, να αντιμετωπιζόμαστε ως άνθρωποι, με πεπερασμένες δυνατότητες σωματικά, νοητικά και εργασιακά. Δεν μπορούμε να σώσουμε κάθε ασθενή, οι δυνατότητες της ιατρικής έχουν δυστυχώς όρια. Δεν μπορούμε να εκτελούμε εφημερίες περισσότερες από τις παγκοσμίως προβλεπόμενες και να είμαστε εγκεφαλικά, επιστημονικά και σωματικά ασφαλείς. Δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με τις παρούσες συνθήκες εργασίας. Είναι ανεπίτρεπτο να εκβιαζόμαστε για υπερεργασία στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η υπερεργασία δεν προσφέρει ασφάλεια στη δημόσια υγεία.