MENU
weather-icon 26 oC
Αναζήτηση:

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαυρομάτι - Καλύτερα τα πράγματα στην Εύβοια

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαυρομάτι - Καλύτερα τα πράγματα στην Εύβοια

Μεγάλη μάχη της πυροσβεστικής στο Βαρνάβα…

Μέσα σε κάτι περισσότερο από μία ώρα, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η αγροτοδασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:30’ το απόγευμα της Κυριακής στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας.

Για την κατάσβεσή της εκτός των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής και των μηχανημάτων των ΟΤΑ, επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη.

Επίσης καλύτερα είναι τα πράγματα στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Ερέτριας όπου σήμανε και το 112 για τους κατοίκους της, όπως και για τον οικισμό Καστρί.

Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου, 11 οχήματα, 1 ελικόπτερο, εθελοντές μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Τέλος από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρθηκαν συνολικά 40 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές με τις 33 από αυτές να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Π.Σ. Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης, πραγματοποιήθηκε διυπουργική συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό τους, αναφορικά με τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:32 το μεσημέρι της Κυριακής στις Αιγειρούσες Μεγάρων έχει περιοριστεί και οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Μισή ώρα μετά, στις 15:02 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε νέα μεγάλη πυρκαγιά στο Βαρνάβα Αττικής, πλησίον διάσπαρτων κατοικιών και σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό. Κατά την έναρξή της οι ριπές των ανέμων έφταναν τα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα σε ελάχιστα λεπτά να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112. Το ένα για την ενημέρωση και ακόμη 3 μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας - Καλέντζι και Πουρίθι.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης «αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα με τις δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 25 μέτρα.

Επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 67 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ‘’ΟΛΥΜΠΟΣ’’».