MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης νερού στον Μπράλο

Δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης νερού στον Μπράλο

Η ανακοίνωση του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας…

Θα κλείνει το δίκτυο ύδρευσης τις νυχτερινές ώρες στην Κοινότητα Μπράλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Ειδικότερα, θα κλείνει κάθε βράδυ από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 6:00 το πρωί.

Όπως σημειώνει ο Δήμος στην ανακοίνωση του, προχωρούν στο συγκεκριμένο μέτρο απέναντι στην «καθημερινή αλόγιστη χρήση του νερού και τα φαινόμενα μη συμμόρφωσης αλλά και αδιαφορίας μερίδας δημοτών για το μέγεθος του προβλήματος».

Μάλιστα η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή σημειώνει ότι «Λυπούμαστε πραγματικά, που αναγκαζόμαστε να λάβουμε τόσο δραστικά μέτρα, όμως οφείλουμε να σεβαστούμε το κοινωνικό αυτό αγαθό και να μεριμνήσουμε για την ομαλή υδροδότηση του χωριού, ώστε όλα τα σπίτια να έχουν το απαραίτητο νερό προς πόση».

Όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Δήμου, η ποσότητα του νερού, τόσο της γεώτρησης όσο και της πηγής από την καταβόθρα, επαρκεί και με το παραπάνω να καλύψει τις ανάγκες του χωριού, ωστόσο οι δεξαμενές αδειάζουν χωρίς να προλαβαίνει να αναπληρωθεί το νερό στο εσωτερικό τους, καθώς παρατηρείται αλόγιστη χρήση παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για λελογισμένη κατανάλωση.