MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Εικόνες που σοκάρουν στο κέντρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εικόνες που σοκάρουν στο κέντρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δυστυχώς είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον και μάλιστα ώρες αιχμής με μικρά παιδιά να αντικρίζουν πολύ σκληρές εικόνες, όπως αυτές που θα δείτε στη συνέχεια.

Είναι γνωστό ότι η πλατεία Πάρκου τα τελευταία χρόνια είναι και το στέκι πολλών τοξικομανών. Πέρα από τις συναλλαγές που γίνονται φόρα παρτίδα μπροστά στα μάτια των περαστικών, δυστυχώς πολλές φορές κάποιοι από αυτούς χάνουν τις αισθήσεις τους και σωριάζονται στην πλατεία και στα πεζοδρόμια ή ξαπλώνουν ημιλιπόθυμοι στα παγκάκια.

Το πρωί της Τετάρτης δυο εξαρτημένα άτομα κατέρρευσαν έξω από την Εθνική Τράπεζα και για ώρα ήταν στο πεζοδρόμιο χωρίς τις αισθήσεις τους με τον κόσμο να κοιτάζει σοκαρισμένος θέλοντας να βοηθήσει, αλλά να μην μπορεί.

Στο σημείο έφτασαν δύο ασθενοφόρα με διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι πρόσφεραν άμεσα τις πρώτες βοήθειες και παρέλαβαν τους δυο χρήστες για να τους διακομίσουν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ο λόγος που δημοσιεύουμε το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι για να στιγματίσουμε αυτά τα εξαρτώμενα άτομα, τα οποία άλλωστε είναι άρρωστα και χρήζουν βοήθειας, αλλά να ενεργοποιήσουμε τις αρμόδιες Αρχές ώστε να σταματήσουν τα μικρά παιδιά να αντικρίζουν μέρα μεσημέρι τέτοιες εικόνες στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Επίσης αξίζει να τονιστεί ότι το κράτος πρόνοια είναι ανύπαρκτο και παρά τον πακτωλό χρημάτων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει όσο θα έπρεπε αυτά τα άτομα. Τέλος να αναφέρουμε τους επιτήδειους εμπόρους οι οποίοι τα σκευάσματα που δίνουν προς χρήση στα εξαρτημένα άτομα, όπως το «Skunk» είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει πολλές και σοβαρές παρενέργειες ακόμη και το θάνατο.

Δείτε βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Πάρκου.