MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Φθιώτιδα - Στερεά: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες και τα μελτέμια

Φθιώτιδα - Στερεά: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες και τα μελτέμια

Ξεπέρασε τους 39 βαθμούς, η θερμοκρασία στην Αγία Τριάδα Μώλου. Στους 40.7 η μέγιστη στη χώρα. Σε Κάρυστο και Σκύρο οι υψηλότερες ταχύτητες ανέμου…

Με θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε καύσωνα, πέρασε ένα ακόμη 24ωρο στη χώρα μας. Ο υδράργυρος την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, σκαρφάλωσε μέχρι τους 40.7ο στην ορεινή Κόνιτσα αν και στις 7:30’ το πρωί είχε μόλις 18.8ο!

Ακόμη εφτά περιοχές της χώρας είδαν 40+ στα θερμόμετρά σου, όπως φαίνεται στον πίνακα του ΕΑΑ/meteo.gr:

Δεν ήταν όμως μόνο η δυτική Ελλάδα, που ψήθηκε. Στη Φθιώτιδα και γενικά στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, είχαμε και πάλι 39αρια. Συγκεκριμένα στην Αγία Τριάδα Μώλου, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39.1ο ενώ στη Στυλίδα και την Άμφισσα στους 38.9ο C.

Πάνω από 37 βαθμούς είχαμε επίσης σε Τραγάνα και Αυλίδα (37.4), Αντίκυρα (37.3) και Λευκοχώρι Ελάτειας (37.1).

Στη Λαμία «φλερτάραμε» με την υψηλότερη τιμή για το φετινό Αύγουστο, καθώς στις 16:00’ το θερμόμετρο έδειξε 36.6ο που είναι η 2η υψηλότερη. Παραμένει με διαφορά πιο θερμός μήνας για τη Φθιωτική πρωτεύουσα (και τη Φθιώτιδα γενικότερα) ο Ιούνιος, ενώ και τον Ιούλιο είχαμε πιο ζεστές ημέρες.

Οι ισχυροί άνεμοι

Ο Αύγουστος μπορεί να μην έχει τόσο υψηλές θερμοκρασίες, έχει όμως δυστυχώς πολύ δυνατούς ανέμους που συνθέτουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ που δημιουργεί κινδύνους για πυρκαγιές.

Για ένα ακόμη 24ωρο στην Παξιμάδα Καρύστου μετρήθηκε η μέγιστη ριπή ανέμου ίση με 85 χλμ την ώρα. Στον πίνακα του του ΕΑΑ/meteo.gr μία ακόμη περιοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αυτή της Σκύρου με ριπές ανέμου στα 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Δείτε το σχετικό πίνακα: