MENU
weather-icon 24 oC
Αναζήτηση:

Βουτιές στην παραλία των… βουνών της Πίνδου – «Πλημμυρίζει» από κόσμο η «πλαζ Αλέκος» (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Βουτιές στην παραλία των… βουνών της Πίνδου – «Πλημμυρίζει» από κόσμο η «πλαζ Αλέκος» (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Βουτιές, ηλιοθεραπεία, μπιτς βόλεϊ, παγκάκια για να απολαύσεις το κρύο σου ρόφημα κι όλα αυτά σε υψόμετρο 1000 μέτρων, μέσα στα βουνά της Πίνδου.

Ο λόγος για την «πλαζ Αλέκος», που καθημερινά «πλημμυρίζει» από κόσμο που ψάχνει στιγμές δροσιάς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στον ορεινό όγκο του Δήμου Μετεώρων, μία μικρή, αλλά μοναδικού και διαφορετικού κάλλους «παραλία» γίνεται κάθε χρόνο πιο γνωστή, με την «πλαζ Αλέκος», να βρίσκεται λίγο πριν από το χωριό Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια), στον κεντρικό Ασπροπόταμο.

Τα νερά του Ασπροποτάμου στο διάβα τους σχηματίζουν μια ιδανική φυσική λίμνη που περιστοιχίζεται από τα αλπικά τοπία των καταπράσινων βουνών της Πίνδου.

Φέτος, μετά και τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Μετεώρων με στοχευμένες κινήσεις -όπως τοποθέτηση ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων, κορμών δέντρων, δημιουργία γηπέδου για beachvolley και διαμόρφωση του χώρου- δημιούργησε τις συνθήκες προκειμένου οι παραθεριστές των χωριών του Ασπροποτάμου, αλλά και οι εκδρομείς να απολαμβάνουν τα μπάνια τους σε μια ξεχωριστή φυσική «παραλία».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό & βίντεο: larissanet.gr //Θανάσης Καλιακούδας