MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Και πάλι 40αρια στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα

Και πάλι 40αρια στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα

143 σταθμοί έδειξαν πάνω από 37 βαθμούς…

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για μία ακόμη ημέρα την Τετάρτη 14/08.

Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε μέχρι τους 40.9ο στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ακόμη εφτά περιοχές της χώρας είδαν 40+ στα θερμόμετρά σου, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 34.8 °C, ενώ 143 από τους 492 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, από τους οποίους οι 8 κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 40 °C.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στη Στυλίδα το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς, καθώς στις 16:30’ έδειξε 39.7, αν και το πρωί είχε πέσει στους 20.8! Αυτή η ανάσα δροσιάς προέρχεται βέβαια από το δροσερό βοριαδάκι που σε κάποιες περιοχές είναι πολύ ισχυρό διαμορφώνοντας τις επικίνδυνες συνθηκες εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Το θετικό είναι ότι σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα είναι σαφώς πιο εξασθενημένοι, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα: