MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

Καιρός: Αλλού 40αρια κι αλλού καταιγίδες - Παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι

Καιρός: Αλλού 40αρια κι αλλού καταιγίδες - Παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι

Δροσιά μέχρι την Πέμπτη στη Φθιώτιδα…

Η αλλαγή του καιρού που είχαν υποσχεθεί οι μετεωρολόγοι, το Σαββατοκύριακο έγινε και σημειώθηκαν αρκετές βροχές ακόμη και καταιγίδες που «έσπειραν» πυρκαγιές σε δάση σε δύσβατες περιοχές.

Μαζί και οι ισχυροί άνεμοι, ειδικά στα πελάγη και τη νότια Εύβοια, όπου παραμένει ο υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δείτε τι κατέγραψαν οι σταθμοί του meteo:

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά στην Κρήτη, όπου στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου το θερμόμετρο έδειξε 40.2! Ακόμη τρεις περιοχές είχαν πάνω από 39 και τέσσερις πάνω από 38.

Δείτε τον πίνακα του meteo.gr:

Στη Στερεά Ελλάδα, στη Θήβα είχαμε το μεσημέρι της Κυριακής 18 Αυγούστου 37.8 βαθμούς και στη Στυλίδα 37.4, ενώ στην Άμφισσα είχαμε 37.1!

Από την άλλη στην Ήπειρο και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου είχαμε δυνατές βροχές το απομεσήμερο. Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι υψηλότερες τιμές μέχρι τις 18:30’:

Η αλλαγή του καιρού θα συνεχιστεί και θα γίνει πιο έντονη το επόμενο 24ωρο στην ηπειρωτική χώρα. Ομοίως και η Φθιώτιδα, όπου θα πέσουν κι άλλο οι μέγιστες θερμοκρασίες, ενώ για τη Λαμία ίσως δούμε θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από 20 βαθμούς το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου καθώς το προηγούμενο βράδυ υπάρχει η πιθανότητα βροχής.

Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αναμένονται και την Πέμπτη 22/8 πριν αρχίσει και πάλι η άνοδος σε θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε καύσωνα.