MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Σύγκρουση θαλαμηγού με τουριστικό σκάφος

Σύγκρουση θαλαμηγού με τουριστικό σκάφος

Μία σύλληψη…

Περιστατικό σύγκρουσης σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ», είχαμε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/9).

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αγίας Κυριακής Τρικερίου που κατέπλευσαν στο σημείο με δύο περιπολικά σκάφη, θαλαμηγό (Θ/Γ) σκάφος σημαίας Αυστρίας με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, συγκρούστηκε με ένα επαγγελματικό τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στα δύο σκάφη.

Το Θ/Γ σκάφος κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Κυριακής Τρικέρων με τη συνδρομή του Ε/Π – Τ/Ρ “UTOPIA”, ενώ το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα με συνοδεία των ΠΛΣ στο ίδιο αλιευτικό καταφύγιο.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 77χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης (υπήκοος Ισραήλ) του Ε/Π-Τ/Ρ για παράβαση του άρθρου 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (Παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων). Επιπρόσθετα, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.