ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 8 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Έφοδος των αστυνομικών στο Πυρί και εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας

Έφοδος των αστυνομικών στο Πυρί και εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας

Συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο, που διέπρατταν κλοπές. Συνολικά εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις, εφτά τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα…

Νέα μεγάλη έφοδος της αστυνομίας στον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών, το πρωί της Πέμπτης (12/12) είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας είχαν ενωθεί τουλάχιστον από την 09-08-2024, με σκοπό την τέλεση κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Η έρευνα έγινε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών και έφερε τη σύλληψη τριών μελών, 27, 32 και 41 ετών, ενώ  ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο (2), τα οποία αναζητούνται για να συλληφθούν.

Οι συγκεκριμένοι, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται το χρονικό διάστημα από 09-08 έως 09-12-2024, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά επτά (7) κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπής, κυρίως από οικίες και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων σε Θήβα, Αλίαρτο και Ερυθρές.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ποσότητες χαλκού, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακά σκεύη, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 8.500 ευρώ.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δράσης.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βοιωτίας/παράλληλη έδρα Θηβών.

Σύλληψη για καύση ξύλων μέσα στο δάσος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Σύλληψη για καύση ξύλων μέσα στο δάσος