ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 5 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Φθιώτιδα: Ξεκίνησε να χιονίζει στα ορεινά - Τι αναμένουμε τις επόμενες ώρες

Φθιώτιδα: Ξεκίνησε να χιονίζει στα ορεινά - Τι αναμένουμε τις επόμενες ώρες

Στο Δομοκό το πρώτο χιόνι…

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού ξεκίνησαν στην ορεινή Φθιώτιδα το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου. Αν και η θερμοκρασία το πρωί δεν έπεσε σε ακραίες τιμές, ο λευκός επισκέπτης αναμένεται να απασχολήσει έντονα για ένα 24ωρο την κεντρική Ελλάδα, όπως και τη Θράκη, αλλά και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε από τη Βόρεια Φθιώτιδα και τα ορεινά χωριά του Δομοκού, όπου ξεκίνησε με χιονόνερο. Ο καιρός είναι «κλειστός» και στα χωριά του ορεινού όγκου από Τυμφρηστό μέχρι Οίτη, ενώ σε περιοχές πιο δυτικά σε Ευρυτανία και Φωκίδα το πρωινό ξεκίνησε με ήλιο! Χιονόνερο στο Ζέλι, ενώ από τη βάση του Παρνασσού ξεκίνησε χιονόπτωση. Χιόνια και στη Σέττα Ευβοίας. Σημειώνουμε επίσης την πτώση της θερμοκρασίας που είναι σημαντικότερη σε σχέση με τις χθεσινοβραδυνές ώρες.

Χαρακτηριστικά στη Λαμία ο υδράργυρος τα μεσάνυχτα ήταν στους 10 βαθμούς και στις 10:00’ το πρωί έπεσε στους 5!

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι σαφείς και αναμένονται βροχοπτώσεις  κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στη Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, την Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου και στα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

Το meteo.gr έδωσε και δύο πίνακες με τον υετό που αναμένεται το μεσημέρι και τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης 19/02. Με πράσινες αποχρώσεις σημειώνεται ο υετός που αναμένεται ως βροχή ενώ με μωβ ο υετός που αναμένεται ως χιόνι.

Χάρτης 1. Ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης 19/02

Χάρτης 2. Ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης 19/02

Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα, καθώς Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση αν και στην περιοχή μας θα επιμείνουν για λίγο. Οι χαμηλές όμως θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με πιο «παγωμένες» μέρες τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής. Οι θερμοκρασίες θα είναι γύρω στο μηδέν ακόμη και μέσα στη Λαμία για αυτό αν επιμένουν οι βροχές εξαιτίας της κακοκαιρίας Coral, είναι πολύ λογικό να γυρίσουν σε χιόνι ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Προσοχή όμως άλλο χιονόπτωση κι άλλο χιονόστρωση…

Η επόμενη εβδομάδα πάντως και από την Τρίτη (25/2) αναμένεται να είναι τελείως διαφορετική.

Οι περιοχές που θα μείνουν χωρίς ρεύμα το Σάββατο στο Δήμο Δομοκού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οι περιοχές που θα μείνουν χωρίς ρεύμα το Σάββατο στο Δήμο Δομοκού