Φθιώτιδα: Τους έπιασαν στα πράσα να ψαρεύουν στο Λιβάρι - Δύο συλλήψεις

Κατασχέθηκαν αλιεύματα και το αλιευτικό εργαλείο, που χρησιμοποιούσαν…
Επέλεξαν τη νύχτα και το σκοτάδι δύο Έλληνες ψαράδες ηλικίας 60 και 63 ετών για να εισέλθουν παράνομα στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή «ΛΙΒΑΡΙ» του Μαλιακού κόλπου, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας.
Η θαλάσσια περιοχή «ΛΙΒΑΡΙ» βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής Natura και απαγορεύεται παντελώς εκεί η όποια αλιευτική δραστηριότητα.
Οι συλληφθέντες είχαν αλιεύσει με το αλιευτικό εργαλείο «μανωμένο δίχτυ» με ένα επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος είκοσι τέσσερα κιλά διαφόρων ειδών αλιευμάτων, σε περιοχή που όπως σημειώσαμε απαγορεύεται η αλιεία και η κυκλοφορία.
Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα και το αλιευτικό εργαλείο, κατασχέθηκαν.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις