Συνάντηση Σανίδα με τους Προέδρους των Κυνηγετικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους κυνηγούς, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις περιοχές ευθύνης τους…
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13/03/2025 συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, Ηλία Κ. Σανίδα, με τους προέδρους των Κυνηγετικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, ειδικότερα τον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Δομοκού Δημήτρη Μπαλκούρα, Λαμίας Κώστα Μόσχο, καθώς και τον γραμματέα Κώστα Κρίκο, Μακρακώμης Πάνο Κοντογεώργο και Στυλίδας Βάιο Παπαϊωάννου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους κυνηγούς και τους συλλόγους τους, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις περιοχές ευθύνης τους.
Οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών συλλόγων μετέφεραν την εμπειρία τους από την ύπαιθρο, αναφέρθηκαν σε θέματα θηραματικής διαχείρισης, ορθής κυνηγετικής πρακτικής και συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη διατήρηση της κυνηγετικής παράδοσης στο πλαίσιο της σύγχρονης περιβαλλοντικής πολιτικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κυνηγετικών συλλόγων και της Περιφέρειας για την προώθηση λύσεων που θα ενισχύσουν τον ρόλο τους ως θεματοφύλακες της υπαίθρου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία και διαρκή επικοινωνία μεταξύ της Περιφέρειας και των κυνηγετικών συλλόγων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με συντονισμένες ενέργειες.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας, δήλωσε: «Οι κυνηγετικοί σύλλογοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και της υπαίθρου, με σημαντική συμβολή στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσα από τη συνεργασία μας, μπορούμε να προωθήσουμε λύσεις που θα ενισχύσουν τις δράσεις των κυνηγετικών συλλόγων, πάντα στο πλαίσιο των κανόνων και με σεβασμό στη φύση.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των κυνηγετικών συλλόγων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της δραστηριότητάς τους τόσο σε κοινωνικό και σε περιβαλλοντικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο προσφοράς τους στην Πολιτική Προστασία του νομού μας. Η διαρκής συνεργασία μας είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ισορροπίας στην ύπαιθρο και την προσαρμογή στις νέες προκλήσεις».
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις