Λεονάρδος Μπελέρης: Το μισό υπουργικό συμβούλιο θα πάει φυλακή, εάν ο Φρέντι γίνει δήμαρχος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 18:10 Λεονάρδος Μπελέρης: Το μισό υπουργικό συμβούλιο θα πάει φυλακή, εάν ο Φρέντι γίνει δήμαρχος

Την ελπίδα του ο Φρέντι Μπελέρης να αποφυλακιστεί από τις αλβανικές φυλακές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να βοηθήσει την Χειμάρρα ως ευρωβουλευτής, διατύπωσε ο αδελφός του, Λεονάρδος.

«Ήταν στην Ελλάδα και περνούσε μια χαρά, ώσπου το 2015 πήρε τα παιδιά του, πήγε πάνω στη Χειμάρρα για να βοηθήσει τον τόπο του. Αυτά ήταν τα ιδανικά του. Γι’ αυτό έχει επιλέξει να είναι φυλακή. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι πριν ένα μήνα και πριν ακόμη ανακοινωθεί στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, ο Φρέντι θα μπορούσε να έχει βγει από τη φυλακή αν έμπαινε σε αμνηστία που έκανε το αλβανικό κράτος. Ο Φρέντι επέλεξε να μην βγει από τη φυλακή», τόνισε ο Λεονάρδο Μπελέρης μιλώντας στο ΕΡΤΝews.

Επανέλαβε ότι η κράτηση του Φρέντι Μπελέρη, εδώ και έναν χρόνο, είναι παράνομη ενώ για την αίτηση στο Εφετείο, ανέφερε ότι θα προεδρεύσει η δικαστικός, η οποία είχε λάβει δυο αρνητικές αποφάσεις στο παρελθόν, «κάτι παράνομο και από την ίδια τη νομοθεσία της Αλβανίας», όπως τόνισε.

«Εκνευρισμένος ο Ράμα αν κρίνουμε και από τη χθεσινή του την ομιλία»

Σχετικά με την χθεσινή ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα, τόνισε πως «εγώ βλέπω έναν εκνευρισμό στον Έντι Ράμα και αν κρίνουμε και από τη χθεσινή του την ομιλία, δεν είχε ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Είδαμε έναν άνθρωπο εκνευρισμένο.

Νομίζω ότι είχε περίπου 4.000 κόσμο και το 50% από αυτούς τους επιστράτευσαν και τους φέρανε από την Αλβανία. Είχανε επιστρατεύσει όλους τους δημάρχους, όλους τους νομάρχες μαζί με τους συμβούλους και όλο το υπουργικό συμβούλιο του Έντι Ράμα ο οποίος και είπε ανακρίβειες».

Τόνισε, επίσης, ότι ο Ράμα είπε πως η Αλβανία είναι κράτος δικαίου, «αν αναλογιστούμε όμως ότι ο Φρέντι Μπελέρης κρατείται προφυλακισμένος για 12 μήνες με ψευδομάρτυρα και πλαστό ποινικό μητρώο. Επίσης αν αναλογιστούμε ότι η Χειμάρρα δεν αναγνωρίζεται από την αλβανική μεριά ως εθνική μειονότητα, δεν λειτουργεί ελληνικό σχολείο», τόνισε ο Λεονάρδος Μπελέρης.

 

 

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του αδελφού του στις επικείμενες ευρωεκλογές, είπε πως «αν όλα πάνε καλά και εκλεγεί στην Ευρωβουλή, ο Φρέντι θα βοηθήσει και θα κάνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι δυστυχώς υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Φρέντι θα παλέψει για την αναγνώριση της Χειμάρρας και των άλλων μειονοτικών ζωνών ως ελληνική μειονότητα στην Αλβανία». Του είχαν κάνει πρόταση κι άλλα κόμματα, πρόσθεσε ο Λεονάρδος Μπελέρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή, κρατείται προφυλακισμένος μόνο και μόνο για να μην πάει να διοικήσει τον δήμο Χειμάρρας, έστω για μία ώρα, γιατί τότε θα αποκαλυφθούν τέτοια πράγματα που την ίδια ώρα το μισό υπουργικό συμβούλιο του Ράμα πρέπει να πάει φυλακή και η κυβέρνησή του να πέσει, τόνισε ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη και προειδοποίησε:

«Ακόμη κι αν μειωθεί η ποινή του Φρέντι αλλά καταδικαστεί στο Εφετείο, αυτομάτως χάνει όλα τα πολιτικά του δικαιώματα και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα πλέον στη Χειμάρρα. Πιστεύω κατά 99% ότι αυτό θα γίνει.

Δεν μπορεί ξαφνικά το αφήγημα των Αλβανών για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης να πάει περίπατο και να πουν ξαφνικά κάναμε λάθος ενάμιση χρόνο και να τον αθωώσουν. Αν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό που εκεί θα έχουμε και την απώλεια του Δήμου, η λογική λέει να πάμε σε καινούργιες εκλογές και φανταστείτε αν ο Φρέντι είναι μέσα στην Ευρωβουλή.

Αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό για μας, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε τον δήμο εκ νέου και να τον κερδίσουμε όπως τον είχαμε κερδίσει στο παρελθόν».

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση