Εκπαίδευση της 7ης ΕΜΑΚ σε ορμητικά νερά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 11:05 Εκπαίδευση της 7ης ΕΜΑΚ σε ορμητικά νερά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παρών και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέας Τζοβάρας…

Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης και προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, τα στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ με έδρα τη Λαμία, πραγματοποίησαν τη Μεγάλη Τρίτη (30/4), εκπαίδευση με τη σωστική βάρκα στα νερά του Σπερχειού ποταμού.

10 στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τους Πυρονόμους Κώστα Χαϊδή και Νίκο Ανάγνου, κάτω από τις οδηγίες του εκπαιδευτή Ιωάννη Χολέβα, δοκίμασαν τεχνικές με μανούβρες της διασωστικής λέμβου και συλλογής αντικειμένων και προσώπων από το ποτάμι. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί καθώς υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν αντιμετωπίζοντας ένα φουσκωμένο ποτάμι.

Στην άσκηση έδωσε το παρών και ο Αντιδημάρχος Πολιτικής προστασίας του δήμου Λαμιέων Αχιλλέας Τζουβάρας, ο οποίος ως απόστρατος του Πυροσβεστικού Σώματος με το βαθμό του Αντιστράτηγου, έχει βρεθεί σε εκατοντάδες ανάλογες εκπαιδεύσεις, ασκήσεις ή ακόμη και πραγματικές καταστάσεις. Ο ίδιος βέβαια περιορίστηκε στο να επιθεωρήσει το ποτάμι με τη βοήθεια της 7ης ΕΜΑΚ προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στο πλαίσιο καθαρισμού του.

Δείτε το βίντεο:   

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση