Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 09:00 Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα

Γιώργος Γιαννίτσης: «Δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος»

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, απέστειλε το πρωί της Δευτέρας (20/5) στη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, την παραγγελία διερεύνησης των αιτιών της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε βραδυνές ώρες της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP Α.Ε» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας.

Όπως αναφέρει η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στην παραγγελία της, ζητεί την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς «σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».

Να αναφέρουμε ότι ήδη στη Λαμία, βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα μαζί με το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας Λαμίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης θα ενεργήσουν τον απαραίτητο έλεγχο για τα αίτια της μεγάλης καταστροφής.

«Δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Γιάννίτσης, που γονείς καταγγέλλουν για τα ύποπτα για τροφική δηλητηρίαση σχολικά γεύματα θα πει πως μέλημα του είναι να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

«Δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Θα βάλει άμεσα η εταιρεία μπροστά και θα λειτουργήσει με αξιοπρέπεια παρ’ όλη την καθολική καταστροφή».

«Από την πρώτη στιγμή το εργοστάσιο καιγόταν από άκρο σε άκρο»

Ο Αχιλλέας Τζουβάρας, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαμίας, που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή χθες το βράδυ μίλησε στο Live News.

«Από την πρώτη στιγμή που έφθασαν οι πυροσβέστες εδώ (στον εργαστάσιο) ανακοίνωσαν ότι η πυρκαγιά δεν ήταν μόνο σε ένα σημείο. Καιγόταν από άκρο σε άκρο. Όταν έφθασαν οι πυροσβέστες, η πυρκαγιά ήταν πολύ μεγάλη μέσα στον αποθηκευτικό χώρο. Το ευτύχημα ήταν ότι μέσα δεν υπήρχαν εργαζόμενοι...»

Και συμπλήρωσε ο κ. Τζουβάρας: «Απ’ όσο γνωρίζω χθες δεν λειτούργησε το εργοστάσιο, δεν υπήρξε χθες γραμμή παραγωγής».

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, κ. Γιαννίτση ανέφερε ότι «βρίσκεται αυτή την στιγμή με 6 επιτροπές και δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις».

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση