ΗΠΑ: Έφοδος της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια – Δεκάδες συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 09:12 ΗΠΑ: Έφοδος της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια – Δεκάδες συλλήψεις

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εισέβαλλε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης (1.5.2024), στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί σε κτίριο του Πανεπιστημίου. 

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και αστυνομικοί ανέβηκαν και παραβίασαν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Σημειώνεται ότι την Μεγάλη Δευτέρα ομάδα φοιτητών και διαμαρτυρόμενων που κατασκήνωνε επί μέρες σε σκηνές στους χώρους του Πανεπιστημίου, εισέβαλλε και κατέβαλλε το κτίριο Hamilton Hall.

Ως αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν μέσα στο κτίριο και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.

Οι συλληφθέντες φώναζαν «Ντροπή σας» καθώς οδηγούνταν προς τα λεωφορεία της αστυνομίας.

Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι όλοι οι διαδηλωτές και φοιτητές έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως η αστυνομίας εκκένωσε και το χώρο που οι διαδηλωτές είχαν στήσει σκηνές εδώ και δύο εβδομάδες.

Live από το σημείο:

Αποβολές φοιτητών

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός κινήματος φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών και ακτιβιστών, είχε απειλήσει τις προηγούμενες μέρες ότι θα αποβάλει όσους φοιτητές κατέλαβαν από χθες τη νύχτα ένα από τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης.

«Λυπούμαστε που οι διαδηλωτές επέλεξαν την οδό της κλιμάκωσης με τις πράξεις τους. Οι φοιτητές που κατέλαβαν το κτίριο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποβολής» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κολούμπια, Μπεν Τσανγκ.

«Είπαμε ξεκάθαρα ότι η λειτουργία του πανεπιστημίου δεν μπορεί να διαταράσσεται μονίμως από διαδηλωτές που παραβιάζουν τους κανόνες. Η συνέχια αυτού (του τρόπου δράσης) θα έχει ασφαλώς συνέπειες», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Τσανγκ, κατηγορώντας τους καταληψίες ότι «βανδάλισαν, έσπασαν τις πόρτες και τα παράθυρα και απέκλεισαν τις εισόδους» του κτηρίου.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση