Σε ποιες περιοχές θα ειναι βροχερός ο καιρός σήμερα Σάββατο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 10:38 Σε ποιες περιοχές θα ειναι βροχερός ο καιρός σήμερα Σάββατο

Μετά τις καταιγίδες έρχονται 35άρια από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo, σήμερα, Σάββατο 11/,5 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο και από τις μεσημβρινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά. Άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα που μοιράστηκε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «η κακοκαιρία θα αποτελέσει παρελθόν από την ερχόμενη Τετάρτη. Θα δώσει τη σειρά της σε ένα κύμα ζέστης, με τις θερμοκρασίες να «σκαρφαλώνουν».

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από εκείνη την ημέρα τα θερμόμετρα θα δείξουν ακόμα και 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα Σάββατο θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και έως το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-05-2024
Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά και, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία αναμένεται να συνεχιστούν κατά τόπους και τη νύχτα.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι, στα βορειοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-05-2024
Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2024
Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση