Λαμιώτες χορευτές βρέθηκαν στην Τανζανία για το Ελληνικό Πάσχα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 12:22 Λαμιώτες χορευτές βρέθηκαν στην Τανζανία για το Ελληνικό Πάσχα

Ημέρες  αφιερωμένες στον Ελληνικό Πολιτισμό, τον παραδοσιακό χορό, την Ελληνική φιλοξενία, έζησαν δύο νέοι από τη Λαμία, ο Γιάννης Γεωργαντζάς και η Καλλιόπη Φούρκα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πήγασος» Λαμίας, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής κοινότητας Τανζανίας.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της φετινής Ελληνικής ορθοδόξου Κυριακής του Πάσχα οι Έλληνες της Τανζανίας διδάχθηκαν και χόρεψαν τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς απο τον νεαρό Λαμιώτη, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, ενώ ανήμερα της ημέρας του Πάσχα παρουσιάστηκαν Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί σε κοινό που ξεπέρασε τα 300 άτομα και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με οβελία και χορό από όλους τους συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόξενος της Ελλάδας στην Τανζανία κ. Φερεντίνος,   ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Τανζανίας κ. Μαυροκέφαλος, ο Αρχιμανδρίτης π. Ελευθέριος Μπαλάκος της Ελληνικής Ορθόδοξου κοινότητας του Νταρ Ες Σαλάμ.

Το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και ενεργό στην Τανζανία με πολιτιστικές δράσεις που φέρνουν την κοινότητα σε επαφή και προβάλουν τον Ελληνικό πολιτισμό.

* Γεωργαντζάς Γιαννης MSc. Εκπαίδευση στο Χορό (ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ)

*Καλλιόπη Φούρκα Φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση