Ομαδική μήνυση από κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 09:33 Ομαδική μήνυση από κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας

Για τις καταστροφές στον τόπο τους το καλοκαίρι του 2021…

Για τα ποινικά αδικήματα του εμπρησμού, του εμπρησμού δάσους, της παράβασης καθήκοντος, της έκθεσης κατά συρροή και την υποβάθμιση περιβάλλοντος, μηνύουν 10 άτομα αλλά και όποιον άλλον έχει ευθύνη για την τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι του 2021 στη Βόρεια Εύβοια, δημότες της περιοχής.

Μαζικά με την περιγραφή «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ», προχώρησαν σε ομαδική μήνυση μετά και την προκλητική «για το κοινό περί δικαίου αίσθημα», όπως περιγράφουν απόφαση της Δικαιοσύνης για αυτούς που δικάστηκαν για το «Μάτι», ενώ στην επιστολή τους αναφέρουν και το κακό των Τεμπών.

Διαβάστε την επιστολή τους:

«Μετά το Μάτι, ακολούθησε η βιβλική καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια, στην Πάρνηθα, στην Ρόδο, στον Έβρο. Ακολούθησε η πλημμύρα στην Θεσσαλία με νεκρούς και τα Τέμπη. Και τίποτε δεν δείχνει ότι η τραγική λίστα με τα εγκλήματα κατά του Ανθρώπου και της Φύσης έκλεισε...

Στο Μάτι δύο βασικοί κατηγορούμενοι οι κύριοι Βασίλης Ματθαιόπουλος και Στέφανος Κολοκούρης, μετά την συντριπτική θανάτωση σε φρικτές συνθήκες απανθράκωσης 104 ανθρώπων, προάχθηκαν σε αρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος!

Επί ημερών Κολοκούρη, κατακάηκε η Βόρεια Εύβοια και η Πάρνηθα. Καταστράφηκε ο δασικός και φυσικός πλούτος και η οικονομία των δύο περιοχών.

Για την φωτιά στην Βόρεια Εύβοια, διαθέτουμε αδιάψευστα βίντεο και μάρτυρες, που αποδεικνύουν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν εντολή να μην κατασβήνουν την φωτιά, να την αφήσουν ανενόχλητη να κατακάψει οικοσυστήματα, ζώα, καλλιέργειες και περιουσίες.

Επειδή συνειδητοποιούμε ότι η κρατική αμέλεια δεν ήταν τυχαία, αλλά σκόπιμη και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και στοχεύσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με τους σκοπούς ενός κράτους δικαίου, το οποίο επιβάλλεται να προστατεύει την ζωή, την υγεία και την ιδιοκτησία την δική του και των πολιτών του, προβήκαμε σε συγκεκριμένη ενέργεια.

Κατατέθηκε ομαδική μήνυση δημοτών από την Βόρεια Εύβοια, αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες για την μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε ολόκληρη τη Β. Εύβοια τον Αύγουστο του 2021 κατακαίοντας πάνω από 512.000 στρέμματα δάσους, καλλιεργειών και περιουσιών. Με αίτημα άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.

Την μήνυση υπογράφουν δημότες των δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, και Ιστιαίας-Αιδηψού. Η ομαδική αυτή πρωτοβουλία έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες ατομικές μηνυτήριες αναφορές που έχουν ήδη κατατεθεί στην Εισαγγελία Χαλκίδας.

Η μήνυση στρέφεται ονομαστικά εναντίον: 1) Του Βασιλείου Παπαγεωργίου, Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κατά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, σύμφωνα με την υπ’αρ. ΓΔΟΥΕΣ/1/4/945-2020 (ΦΕΚ τ.Υ.Ο.Δ.Δ. αρ.φ.183 από 16.3.2020 πράξη), 2) Του Νικόλαου Χαρδαλιά, Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων), κατά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, σύμφωνα με το υπ’αρ. 37/2020 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ τ.Α’ αρ.φ.65 από 15.3.2020), 3) Του Νικόλαου Μπαλσή, Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης της Στερεάς Ελλάδος, υπό τον βαθμό του Αρχιπυράρχου, 4) Του Κωνσταντίνου Παχίδη, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, υπό τον βαθμό του Υποστράτηγου, 5) Του Απόστολου Σίμου, Διοικητή της Πυροσβεστικής του Νομού Εύβοιας (ΔΙ.Π.Υ.Ν.), υπό τον βαθμό του Πύραρχου, 6) Του Κωνσταντίνου Μαραγιάννη, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας, υπό τον βαθμό του Αντιπύραρχου, στην οποία υπάγονται επιχειρησιακά και διοικητικά τα δύο Πυροσβεστικά Κλιμάκια του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ.Άννας με έδρα το Αχλάδι και Δαφνούσα, 7) Του Στέφανου Κολοκούρη, τότε Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, 8) Του Φάνη Σπανού, Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, 9) Του Γεωργίου Τσαπουρνιώτη, Δημάρχου του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, 10) Του Γιάννη Κοντζιά, Δημάρχου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, και 11) παντός, καθ’ οιονδήποτε τρόπο υπευθύνου και συνυπαιτίου για τα τραγικά συμβάντα και την τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή από την πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου του 2021 στην Βόρεια Εύβοια.

Οι ανωτέρω μηνύονται για τα ποινικά αδικήματα του εμπρησμού, του εμπρησμού δάσους, της παράβασης καθήκοντος, της έκθεσης  κατά συρροή και την υποβάθμιση περιβάλλοντος, τα οποία, ως και της θέσεως τους και δια της παραλείψεως τους, ετέλεσαν, και μάλιστα με ενδεχόμενο δόλο (σε βαθμό κακουργήματος).

Η κατάθεση αυτής της μήνυσης έρχεται μετά την απόφαση για το ΜΑΤΙ, μια απόφαση πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και μετά από μια 15μηνη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη. Πολλοί συνδημότες μας δηλώνουν απογοητευμένοι για την έκβαση της υπόθεσής μας, ή οποιασδήποτε άλλης αντίστοιχης υπόθεσης, στη Δικαιοσύνη, ενώ είναι απολύτως σαφές ότι τα εγκλήματα κατά του Ανθρώπου και της Φύσης αποτελούν, δυστυχώς, συνειδητή, πολιτική επιλογή για έναν ευτελή στόχο: το κέρδος!

Αν οι τρεις εξουσίες, Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική, καθώς και η Τέταρτη, που είναι η Δημοσιογραφία, αποφάσισαν να ενδώσουν ολοκληρωτικά στην διαπλοκή και να ενεργούν ως ΜΙΑ, εμείς, πολίτες αυτής της χώρας, δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε ο έσχατος πόλος ελέγχου της εξουσίας και θα απαιτούμε την απονομή της Δικαιοσύνης μέχρι τέλους, με κάθε δυνατό τρόπο - και η απεύθυνση στην δικαιοσύνη είναι ένας μόνο από αυτούς. Άλλωστε, πιστεύουμε πως, οι διαπλεκόμενοι αποτελούν μια μικρή και θλιβερή ομάδα ανθρώπων, που αφήνεται να αλωνίζει χάρη στη σιωπή και την απογοήτευσή των πολλών.

Προχωράμε, ελπίζοντας στη συνάντησή μας με ανθρώπους που κάνουν το χρέος τους και τη δουλειά τους όπως πρέπει σε όλους τους κλάδους, και σε αυτόν της Δικαιοσύνης, την οποία θα απαιτούμε όπως ακριβώς μας επιτάσσει η συνείδησή μας. Δεν σιωπούμε μπροστά στα εγκλήματα. Διότι η Σιωπή είναι Συνενοχή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση