Επικίνδυνη διάβρωση σπιτιού στην Παλαιοβράχα Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024 11:35 Επικίνδυνη διάβρωση σπιτιού στην Παλαιοβράχα Μακρακώμης

Διαβάστε την καταγγελία αναγνώστη σχετικά με την κατάσταση παλιού σπιτιού στο χωριό της Παλαιοβράχας του Δήμου Μακρακώμης:

«Το σπίτι βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας του χωριού μέσα σε ένα στενό. Λόγω της παλαιότητας του σπιτιού, της κατασκευής του (πλίνθινο) αλλά και της φθοράς του αποτελεί κίνδυνο για τους λοιπούς κατοίκους.

Σε περίπτωση πτώσης του, εκτός από τον πιθανό τραυματισμό περαστικών, θα δημιουργήσει φθορές και προβλήματα στα παρακείμενα σπίτια.

Λόγω της μακρόχρονης εγκατάλειψης η βλάστηση εσωτερικά του οικοπέδου είναι μεγάλη με ότι αυτό συνεπάγεται ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η προχωρημένη διάβρωση των εγκαταστάσεων του σπιτιού, συνέπεια της εγκατάλειψης και παλαιότητας, αποτελεί καθημερινό φόβο των κατοίκων για ενδεχόμενο τραυματισμό η και φθορά στην περιουσία τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υφίστανται παλαιές λαμαρίνες οροφής (τσίγγια) τα οποία σε περίπτωση ισχυρών ανέμων ενδέχεται να εκτοξευτούν υπό μορφή ιπτάμενων λεπίδων.

Ο Δήμος οφείλει να απομακρύνει το εν λόγω οίκημα χάριν της δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής της περιοχής. Εσωτερικά του οικοπέδου λόγω της πυκνής βλάστησης έχουν εντοπιστεί φίδια, ποντίκια και άλλα τρωκτικά.

Στο χωριό κατοικούν οικογένειες με μικρά παιδιά ενώ σε γιορτινές μέρες το χωριό επισκέπτονται συγγενείς των κατοίκων με μικρά παιδιά».

Αναγνώστης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση