Το mail πριν του πιλότου της Germanwings πριν την συντριβή στις Αλπεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 11:56 Το mail πριν του πιλότου της Germanwings πριν την συντριβή στις Αλπεις
Τι φοβόταν ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings, πριν αποφασίσει να αυτοκτονήσει παρασύροντας στον θάνατο 150 ανθρώπους. Το αποκαλυπτικό email.
 
Ακρως αποκαλυπτικό για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Αντρέας Λούμπιτς, τον τελευταίο καιρό πριν το τραγικό δυστύχημα στις Αλπεις, είναι ένα mail που ο ίδιος είχε στείλει σε έναν γιατρό που τον παρακολουθούσε. 
 
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο συγκυβερνήτης της μοιραίς πτήσης είχε εκφράσει φόβους ότι θα τυφλωθεί, ενώ παράλληλα είχε διπλασιάσει τη δόση των αντικαταθλιπτικών που λάμβανε. Μάλιστα πίστευε πως αυτός ήταν ο λόγος που υπέφερε από αϋπνίες και κρίσεις πανικού.
 
«Επειδή φοβάμαι ότι θα χάσω την όρασή μου, οι σκέψεις που επικεντρώνονται συνεχώς σε αυτό, το άγχος μου γιγαντώνεται και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορώ να κοιμηθώ» φέρεται να είχε πει στον γιατρό που τον παρακολουθούσε.

Ο Λούμπιτζ, σε email που είχε στείλει στον γιατρό του στις 10 Μαρτίου του 2015, περιέγραφε την απώλεια της όρασής του ως εξής: «Το λευκό δεν μοιάζει πλέον με λευκό, χρειάζομαι δυνατό φως για να δω κάτι».
 
Φοβόταν την τύφλωση
 
Στο ίδιο mail έκανε λόγο για ανεξήγητη τύφλωση: «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λέει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να εξηγήσουν την απώλεια της όρασής μου. Δυστυχώς, από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τις εξετάσεις, η όραση μου έχει χειροτερέψει και δεν μπορώ να δω καθαρά σε έντονο φως, ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη από το στρες και την έλλειψη ύπνου».

Τα προβλήματα όρασης φαίνεται που ειχε επηρεάσει την ψυχολογία, την συμπεριφορά του αλλά και είχαν οδηγήσει σε προβλήματα αϋπνίας: «Αν επιλυθεί το πρόβλημα της όρασής μου, τότε όλα θα πάνε καλύτερα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με ενοχλεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση