Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1: Δεν μπόρεσε να νικήσει και τον διαιτητή!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 19:16 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1: Δεν μπόρεσε να νικήσει και τον διαιτητή!

Με 10 παίκτες η Λαμία απέναντι σε 12 με τον απίστευτο διαιτητή Κατσικογιάννη που έληξε το παιχνίδι στο 113’ και ενώ είχε κρατήσει και 8 λεπτά καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος…

Σε ένα παιχνίδι που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τους φιλοξενούμενους Λαμία και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League Playoffs.

Η Λαμία που προηγήθηκε στο σκορ στις καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος και έδειξε ικανή να πάρει το παιχνίδι από τον μεγάλο αντίπαλό της. Όμως λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού ο κακός διαιτητής Κατσικογιάννης πήρε το όπλο του! Απέβαλλε από το πουθενά τον Αμαράλ και έβαλε 10 λεπτά καθυστερήσεις κρατώντας τελικά 13 μέχρι να ισοφαρίσει η ομάδα του Δικεφάλου! Επιβεβαίωσε και το αίτημα της ΠΑΕ Λαμία με τά τη Λεωφόρο για ξένους διαιτητές.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Λαμίας κόντρα στον ΠΑΟΚ και πήρε και την πρώτη ισοπαλία κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης κι αν έλειπε ο Κατσικογιάννης θα έπαπιρνε και την πρώτη της νίκη.

Το πρώτο μέρος

Με απουσίες είτε λόγω καρτών (Τζανετόπουλος), είτε λόγω τραυματισμού (Παπαδόπουλος), η Λαμία παρέταξε για πρώτη φορά ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κορνέζο και Γιαννούτσο. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε ως βασικός με τη φανέλα της Λαμίας ο νεαρός αμυντικός και μόλις το δεύτερο της καριέρας του στη Super League. Στα άκρα της άμυνας Σιμόν (επιστροφή από κάρτες) και Σίντκλεϊ, στη θέση «6» Τζανδάρης και Νούνιες, στα χαφ από αριστερά προς τα δεξιά, Μαρτίνεθ, Σλίβκα και Κοντονίκος (πρώτο παιχνίδι με φανέλα βασικού για τον 18χρονο) και μπροστά ο Μάλτσι. Μάλιστα ο Κοντονίκος πήρε τη θέση την τελευταία στιγμή του Τσιλούλη που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ζέσταμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες η αναμενόμενη πίεση του ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά δεν αποτέλεσαν έκπληξη, ωστόσο ότι αξιόλογο έκανε μέχρι το πρώτο cool - break (στο 23’) ήταν ένα σουτ του Μάρκος Αντόνιο στο 7’ που κατέληξε εύκολα στα χέρια του Κοσέλεφ.

Ομοίως και η Λαμία που απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 10’ με ένα πολύ μακρινό, όσο και φιλόδοξο σουτ του νεαρού Κοντονίκου που προσπάθησε να «κρεμάσει» τον εκτός εστίας Κοτάρσκι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η φάση με τον Κοντονίκο:

Μετά την ανάπαυλα ο ΠΑΟΚ είχε δυο καλές στιγμές με τους Κωνσταντέλια (27’) και Οζντόεφ (29’), ενώ η Λαμία απάντησε στο 30’ με μια σημαντική ευκαιρία με τον Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής από κάθετη πάσα του Μάλτσι, όμως σούταρε λίγο άουτ.

Μία ακόμη τελική για τη Λαμία στο 38’ με σέντρα του Σιμόν για το κεφάλι του Σλίβκα και η μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 40’ μια ακόμη πολύ καλή στιγμή για τη Λαμία, ότα από λάθος του Σάστρε, ο Σλίβκα, έκλεψε και πάσαρε για τον Μάλτσι που μέσα στην περιοχή έκανε λάθος επιλογή δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να απομακρύνουν.

Τα καλύτερα ήρθαν όμως στις καθυστερήσεις. Αρχικά στο 45’+2 από φάουλ του Ντεσπόντοφ από δεξιά, ο Κετζιόρα έπιασε την κεφαλιά που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κοσέλεφ. Μετά το κόρνερ και σε αντεπίθεση, ο Κοντονίκος πήρε από το Σιμόν, βγάζοντας κρυφή πάσα στον Μάλτσι. Αυτός μόλις πρόλαβε να γυρίσει την μπάλα πριν βγει και ο Μιχαηλίδης παραχώρησε κόρνερ.

Στο 45’+4 η Λαμία έβγαλε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Σιμόν ελίχθηκε από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό. Ο Μάλτσι με το στήθος την έστρωσε στον Σλίβκα και αυτός από το ύψος του πέναλτυ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοτάρσκι, γράφοντας το 1-0 ακριβώς με την συμπλήρωση 4 λεπτών καθυστερήσεων!

Το γκολ του Σλίβκα:

Ο Κατσικογιάννης έδωσε κι άλλο χρόνο στον ΠΑΟΚ αλλά η Λαμία ήταν αυτή που έδειχνε άλλον αέρα στο γήπεδο και στο +6 έχασε νέα ευκαιρία με τον Κοντονίκο. Ο 18χρονος έπιασε αμέσως το βολέ μετά από σέντρα του Μαρτίνεθ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τελικά στο +8’ ο Κατσικογιάννης έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η επανάληψη

Με μια αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το β’ ημίχρονο η Λαμία. Ο Κορνέζος δεν μπόρεσε να συνεχίσει εξαιτίας ενός τραυματισμού και ελλείψει άλλων κεντρικών αμυντικών, μπήκε στη θέση του ο Στάνκο.

Με την έναρξη της επανάληψης και σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ένα λάθος του Κωνσταντέλια, έδωσε τη δυνατότητα στον Γιαννούτσο να κόψει σωτήρια την κόντρα και να δεχτεί το καθυστερημένο τάκλιν του Σαμάτα, χωρίς ο κ. Κατσικογιάννης να δώσει κάρτα! Το κακό είναι ότι ο ρέφερι από την Ήπειρο είχε ήδη χάσει 3-4 φάουλ υπέρ της Λαμίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να βγει στην κόντρα. Ειδικά ο Ντεσπόντοφ έπρεπε να είχε δεχτεί κίτρινη από το πρώτο ημίωρο.

Στο 55’ από το πουθενά και συγκεκριμένα από ένα πλάγιο του Σάστρε, ο Μάρκος Αντόνιο βρέθηκε μόνος του από δεξιά και πλάγια αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοσέλεφ που παραχώρησε κόρνερ.

Τριπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με Μπάμπα, Τάισον και Μπράντον Τόμας στο 57’ στην προσπάθειά του να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα. Ένας από αυτούς που βγήκαν ήταν και ο Κωνσταντέλιας που καταχειροκροτήθηκε.

Στο 59’ μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με κεφαλιά του Μπράντον Τόμας άουτ.

Απάντηση της Λαμίας με σουτ του Τζανδάρη από το ύψος της περιοχής άουτ στο τελείωμα μιας αξιόλογης επιθετικής προσπάθειας.

Στο 62’ ο Μπράντον Τόμας (από μπαλιά Μιχαηλίδη) έκανε το γύρισμα προ του Κοσέλεφ αλλά έκοψε ο Σλίβκα, ενώ στην κόντρα ο Κατσικογιάννης έκλεισε τα μάτια σε ένα ακόμη μαρκάρισμα πάνω στον Κοντονίκο.

Ο τελευταίος έγινε αλλαγή στο 68’ στο δεύτερο μπρέικ για να δροσιστούν οι ομάδες και καταχειροκροτήθηκε κι εκείνος. Στη θέση του πέρασε ένας παίκτης με τα διπλά του χρόνια ο Ζόραν Τόσιτς.

Φοβερή αντεπίθεση στο 73’ για τη Λαμία με το Σλίβκα να βγάζει τετ α τετ τον Νούνιες με τον Κοτάρσκι να σώζει (υποδείχθηκε ωστόσο κι οφσάιντ για εκατοστά).

Στο 74’ δυνατή κεφαλιά του Μιχαηλίδη μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ πέρασε λίγο άουτ στην καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο.

Ακολούθησαν αλλαγές στο 75’ για τη Λαμία με Αμαράλ και Λέικ στις θέσεις των Σιντκλει και Μαρτίνεθ.

Στο 84’ ένα σουτ του Τόσιτς με το δεξί δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι, έδειξε όμως τα κενά που άφηναν πλέον οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά τους να πιέσουν.

Στο 86’ ο σκόρερ της Λαμίας και καλύτερος της παίκτης, ο Σλίβκα ζήτησε αλλαγή μην μπορώντας να συνεχίσει το παιχνίδι και στη θέση του πέρασε ο Τερεζίου.

Λίγο πριν το φινάλε ο Κατσικογιάννης ξεπέρασε τον κακό του εαυτό. Σε μια αντεπίθεση της Λαμίας ανακάλυψε φάουλ του Αμαράλ προκαλώντας την οργή του πορτογάλου στον οποίο έσπευσε να δείξει κόκκινη κάρτα. Σαν να μην έφτανε αυτό απέβαλλε και τον Σλίβκα που ήταν στον πάγκο και έδειξε 10 λεπτά καθυστερήσεις

Η αποβολή Αμαράλ:

Στο 93’ είδε και φάουλ πάνω στη γραμμή υπέρ του ΠΑΟΚ που εκτέλεσε άουτ ο Ντεσπόντοφ, ενώ σε αυτό το διάστημα δεν έδωσε τίποτα υπέρ των γηπεδούχων αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να διαμαρτύρεται.

Στο 100’ από σέντρα του Ντεσπόντοφ ο Σβαμπ με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Το γκολ του ΠΑΟΚ στο 100':

Απίστευτη εξέλιξη σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον το οποίο θα μπορούσε και έπρεπε να κερδίσει η Λαμία.

Ο πιστός φίλος του Δικεφάλου, ο μικρός Γιαννάκης ήταν και πάλι παρών στο «Αθανάσιος Διάκος». Ακόμη 400 φίλοι του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν στη Λαμία για την αγαπημένη τους ομάδα.

Δείτε το βίντεο:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (λ.τρ. Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (76’ Αμαράλ), Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (76’ Λέικ), Κοντονίκος (69’ Τόσιτς), Μάλτσι, Σλίβκα (86’ Τερεζίου)

Αναπληρωματικοί, Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος, Τσιλούλης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (69’ Ότο), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες (57’ Μπάμπα), Σβαμπ, Οζντόεφ (75’ Μούργκ), Μάρκος Αντόνιο, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (57’ Τάισον), Σαμάτα (56’ Μπράντον Τόμας)

Αναπληρωματικοί, Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Κουλιεράκης, Μεϊτέ

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, Ανδρέας Φωτόπουλος, Κωνσταντίνος Στάικος

4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης

VAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

AVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση