Κάθε μέρα και ένα καινούριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 14:37 Κάθε μέρα και ένα καινούριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα

Η μόνη «σταθερά» το θύμα που είναι γυναίκα!...

Πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα όσα φτάνουν στο Αυτόφωρο.

Σχεδόν κάθε μέρα στα Δικαστήρια της Λαμίας υπάρχει και μία νέα υπόθεση, ενώ ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στη Λάρισα όπως παρουσιάζει ρεπορτάζ της Larissanet.

Όπως σημειώνει, οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν μία από τις συνηθέστερες περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς.

Στη σκιά της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων την 1η Απριλίου, η πλειονότητα των περιπτώσεων που εκδικάστηκαν είτε από το Μονομελές είτε από το Τριμελές αυτόφωρο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στη Λάρισα αφορούσαν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κάθε οικογενειακού, μορφωτικού και ηλικιακού τύπου

Ηλικίες από 23 μέχρι άνω των 50 ετών, από νοικοκυρές μέχρι απόφοιτες πανεπιστημίου και από σχέση ενός έτους μέχρι γάμο τριών και πλέον δεκαετιών. Το μόνο κοινό σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ότι το θύμα ήταν γυναίκα . Το φύλο των θυμάτων ήταν η μόνη “σταθερά” σε κάθε περίπτωση που άκουσαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς τις τελευταίες εβδομάδες, στοιχείο που χαρακτηρίζει την έμφυλη διάσταση του αδικήματος. Η βία ήταν επίσης πολύπλευρη. Απειλές μέσω τηλεφώνου και βρισιές, χτυπήματα με αντικείμενα, και βίαια πιασίματα.

Στη Λάρισα το 2023 καταγράφηκαν περισσότερα από 300 περιστατικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Larissanet τις πρώτες 109 μέρες του 2024 (από 1/1/24 έως 18/4/24) καταγράφηκαν ισάριθμα (109) περιστατικά.

Μπροστά σ’ αυτό το πρόβλημα στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας λειτουργεί από το 2022 το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που συμπληρώνει μια σειρά δομών που λειτουργούν στην πόλη και έχουν σκοπό την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας όπως των Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και το Συμβουλευτικό Κέντρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση