Φθιώτιδα: Μεγάλη καταστροφή από τον αέρα σε αμυγδαλιές και φυστικιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024 07:50 Φθιώτιδα: Μεγάλη καταστροφή από τον αέρα σε αμυγδαλιές και φυστικιές (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είχαμε τα αγριογούρουνα ήρθε η κακοκαιρία να μας αποτελειώσει…», σε απόγνωση οι παραγωγοί…

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί σε δενδρώδεις καλλιέργειες όπως οι αμυγδαλιές και οι φυστικιές στη Φθιώτιδα, μετά τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα την περιοχή, προκαλώντας καταστροφές τη στιγμή που «είχαν δέσει» και έτοιμα να δώσουν παραγωγή (σε κάποιες περιοχές μειωμένη λόγω του ήπιου χειμώνα και της απότομης μεταβολής).

Στο κομμάτι από την Αγριελιά και τη Λυγαριά μέχρι και το Αρχάνι, οι ζημιές είναι μεγάλες.

Στα κτήματα πλέον οι παραγωγοί βλέπουν τον καρπό στο έδαφος και σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική!

Δείτε βίντεο με την καταστροφή:

«Δε μας έφταναν τα αγριογούρουνα, ήρθε και ο καιρός να μας αποτελειώσει», λέει παραγωγός στο LamiaReport που έπαθε μεγάλες ζημιές στις αμυγδαλιές. Όπως σημειώνουν μέχρι τώρα κυνηγούσαν τα αγριογούρουνα που προκαλούσαν ζημιές στα ίδια τα δέντρα και για αυτό αναγκάστηκαν να βάλουν ακόμη και ηλεκτροφόρα περίφραξη!

Δείτε βίντεο με τα αγριογούρουνα να κόβουν βόλτες μέσα στα δέντρα:

Μοναδική τους ελπίδα να καταγραφούν οι ζημιές και να αξιολογηθεί το μέγεθος της καταστροφής ώστε να αποζημιωθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση